Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΕΚΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Δύσκολα θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς με τα ζητούμενα που προβάλλει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.
Υπό έναν απαράβατο όρο όμως:
'Ότι αυτό δεν αφορά στο κυρίως θέμα, στο άμεσο και κατεπείγον ζήτημα, που θα έπρεπε να απασχολήσει τους τοπικούς μας άρχοντες και δεν είναι άλλο από την προστασία του πληθυσμού από την εισαγωγή του ιού στο νησί.
Αν μάλιστα κανείς λάβει υπόψη το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο αναδεικνύονται αυτά τα αιτήματα,  (ακόμη και οι υγειονομικές μονάδες που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο στερούνται στοιχειωδών εφοδίων) το ψήφισμα μοιάζει με έκθεση μη υλοποιήσιμων ιδεών σε χαλεπούς καιρούς.
Άρα, απουσιάζει εν πολλοίς ο ρεαλισμός και η δυνατότητα πολλά από αυτά να ικανοποιηθούν στην παρούσα φάση.
Επαναλαμβάνω όχι γιατί δεν πρέπει, αλλά γιατί όλο το σύστημα σε εθνικό επίπεδο, είναι κυριολεκτικά στον "αέρα".
Άλλωστε το Κέντρο Υγείας λόγω προφύλαξης του προσωπικού του, τελεί σε καθεστώς υπολειτουργίας, σύμφωνα πάντοτε με μαρτυρίες συμπολιτών που προσέτρεξαν για διάφορα προβλήματα υγείας.
Επιπλέον, λόγω αντικειμενικών αδυναμιών (μην το ξεχνάμε, δεν είναι νοσοκομείο!!) καμία ουσιαστική συμβολή (θεραπεία νοσούντων) δεν θα μπορούσε να έχει στην καταπολέμηση της πανδημίας. 
Γιατί το άμεσο και επιτακτικό προς αντιμετώπιση πρόβλημα, είναι η αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας στο νησί.
Αντίθετα με το δήμο Πάρου, ο δήμος Αντιπάρου δείχνει να αντιλαμβάνεται ορθά την διαβάθμιση του κινδύνου και την κλιμάκωση του προβλήματος και δίνει έμφαση στο ζήτημα της αποτροπής διάδοσης του ιού από τους επισκέπτες που κατέφθασαν (και) εκεί αγεληδόν το τελευταίο διάστημα...


2 σχόλια:

  1. Aγαπητέ Αριστοφάνη,
    ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η (εκάστοτε) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1983 ΕΙΝΑΙ ΠΛΈΟΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ (ΔΟΜΕΣ,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ,ΜΕΣΑ,ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ,ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΏΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ........ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ...........

    ΔΙΟΤΙ Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ -ΔΥΣΤΥΧΩΣ!- ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΗΣ Π Α Ρ Ο Υ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.......

    ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ&ΠΡΟΝΟΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ!!!!.......

    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ".......

    Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ Υ Π Α Ρ Κ Τ Η!!!!!...........

    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ πλέον ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ....
    ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΟΥ ΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ και ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (και όχι με εφήμερες λύσεις με "υγειονομικά"¨αεροπλανάκια και καραβάκια καιροσκόπων και με μη ανάληψη και μετάθεση ευθυνών)......

    Σκέψεις Ελεύθερου Εγκλεισμένου Τοπικιστή στο Άστυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ανάγκη για διεκδίκηση νοσοκομείου στο νησί είναι κάτι που έχω αναδείξει με τον πλέον επίσημο τρόπο ήδη από το 1998 όταν με άλλους συμπολίτες ιδρύσαμε τον Σ.Φ.Σ.Κ.Υγείας.
      Δυστυχώς για ένα μεγάλο διάστημα πορεύτηκα μόνος μέχρι το 2006 που "πέρασα" το θέμα στο πλαίσιο της Ε.Δ.Κ.Π. Πάρου.
      Συνέχισα ξανά μόνος την μοναχική πορεία όταν όλοι "ξανακύλησαν" στη λογική ενός "σωστού" Κ.Υ. θεωρώντας ως "ανέφικτη" την διεκδίκηση νοσοκομείου.
      Τότε μεσουρανούσε το αεροπλανάκι συν τοις άλλοις.
      Μέχρι που έσκασε το "δώρο" Αβραμόπουλου, για να κάνουμε σαν τοπική κοινωνία και εκπροσώπηση ότι ήταν δυνατόν να μην υλοποιηθεί ποτέ.
      Τα έχω γράψει κι εδώ πολλές φορές σε βαθμό που βαριέμαι να αναμασώ τα ίδια και τα ίδια...

      Διαγραφή