Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΠΑΡΑΝΟΙΑ Ή ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;

Σχεδόν σε καθημερινή βάση βλέπω αλλοδαπούς τουρίστες να προσέρχονται και να περιφέρονται στο νησί σε διάφορα σημεία, αμέριμνοι και χαλαροί.
Σαν να διατελούμε σε καθεστώς κανονικότητας!
Υποτίθεται πως υπάρχει πρόνοια για εθελοντική (;) καραντίνα όσων έρχονται από το εξωτερικό, αλλά όσο είδατε εσείς την καραντίνα άλλο τόσο την είδαν κι αυτοί.
Βέβαια αν κι εφόσον αυτοί προέρχονται από την Ε.Ε αυτομάτως καθίστανται ακίνδυνοι να επιμολύνουν το νησί...
Ο κίνδυνος προέρχεται κατά τους πολιτικούς αρμοδίους (οι ειδικοί τι λένε επ' αυτού;) μόνον από τους εκτός των χωρών συνθήκης Σέγκεν προερχόμενους!
Λες και δεν είναι η Ε.Ε. πρωταθλήτρια (Ιταλία, Ισπανία) στους ρυθμούς εξάπλωσης και θανατηφόρας δράσης του κορωνοιού, αλλά το Σουρινάμι και η Ζουαζιλάνδη...
Απίστευτα πράγματα, σε μια χώρα που θα είναι εκ των πραγμάτων ανίκανη να διαχειριστεί μια κρίση ραγδαίας εξάπλωσης του covid-19 στον νησιωτικό χώρο, καθότι απουσιάζουν βασικές υποδομές υγείας στα περισσότερα νησιά.
Παράνοια ή ανευθυνότητα;
Το αποτέλεσμα σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίο θα είναι πάντως το ίδιο!


Υ.Γ. η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων προφανώς αφορά τα γήπεδα, τις πλατείες, τις παραλίες, τα βουνά και τα λαγκάδια.
Η συνάθροιση 1000-1500 επιβατών σε ένα πλοίο της γραμμής για πολλές ώρες, δρα απολυμαντικά και πιθανώς να αποτελέσει μοντέλο καταπολέμησης του ιού από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα... 



1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Αριστοφάνη,
    Έχεις απόλυτο δίκιο, διότι οι διαχρονικοί Κρατούντες παρανοϊκοι ή ανεύθυνοι της χώρας. Ουδέποτε, έχουν σκύψει σοβαρά και με συνέπεια στα πραγματικά προβλήματα της υγείας και της περίθαλψης στα νησιά μας και δη στην Πάρο μας:
    -Έλλειψη υποδομών
    -Ανύπαρκτος ιατρικός εξοπλισμός
    -Υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού ή ανυπαρξία του
    -Ανεπαρκής τεχνογνωσία στο υποστελεχωμένο έως ανύπαρκτο νοσηλευτικό προσωπικό!
    -Και διλλήματική ή ανύπαρκτη ιατρική και νοσηλευτική ευθύνη
    Η μόνη ευθύνη είναι της μεταφοράς με το αζημίωτο φυσικά (διαθεσιμότητα 3 ή 4 σκαφών το αεροπλανάκι αγνοείται!) σε άλλο νησί και νοσηλευτικό ίδρυμα που και αυτό είναι δυσλειτουργικό και πολλές φορές ανύπαρκτο…… με διακομιδές για Αθήνα!!!
    Όμως πέρα από τα πραγματικά υπαρκτά μας προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και τα της Περίθαλψης ή/και νοσηλείας (ανυπαρξία πλήρη) ….. που αναδεικνύονται ιδιαίτερα σήμερα!!!Αλήθεια, διερωτώμαι ποια Αστυνομία θα εφαρμόσει-προασπίσει ή θα περιφρουρήσει την τρέχουσα κανονικότητα είτε σε Λιμάνι είτε σε Αεροδρόμιο αφού η επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος δεν επαρκεί-καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες του μονίμου πληθυσμού πόσο μάλλον τώρα που είναι επιτακτική ανάγκη την εποχή της παράκρουσης και της παράνοιας…….. αλλά ξέχασα θα μεταφέρουν ΜΑΤ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ ΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (Ω ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!) ή μεταφοράς ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΏΝ…… ΝΑ ΤΑ ΛΈΜΕ ΌΛΑ!!!
    ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ
    Γιώργος Δεκάριστος (Γαβαλάς)
    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
    ΥΓ: …..εγώ που πρέπει και επιθυμώ, να επιστρέψω σπίτι μου, θα πρέπει επιδεικνύω-δηλώνω, αριθμό δημοτολογίου ή λογαριασμό της ΔΕΗ? αν εφαρμοστεί η κανονικότητα που επικαλούμαστε θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για όλους εμάς τους επαναπατρισθέντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή