Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;

Το ερώτημα απευθύνεται στους τοπικούς Αρμοδίους και Αριστογείτονες.
Και δεν το κάνω τυχαία.
Προσπερνώ τα περιστατικά με περιφερόμενους αλλοδαπούς που εθεάθησαν σε διάφορα σημεία της Πάρου τις προηγούμενες ημέρες κι έχω κάνει σχετική αναφορά σε προηγούμενες αναρτήσεις μου.
Μόλις σήμερα το πρωί συνάντησα ένα άγνωστο σε μένα άτομο να περιφέρεται σε παραλία της Αλυκής επί αρκετή ώρα.
Κάποια στιγμή τον πλησίασα και τον ρώτησα την προέλευσή του και αν γνωρίζει το καθεστώς καραντίνας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.
Μου δήλωσε ότι είναι Ιταλός (κάτι που πρόδιδε και η χροιά της φωνής του) και μάλιστα από την βόρεια Ιταλία, πως ήρθε πριν λίγες μέρες στη χώρα μας και πως βγήκε να πάρει καθαρό αέρα!
Με έκπληξη (υποτίθεται πως η Ιταλία έχει απαγορεύσει τις τουριστικές μετακινήσεις) επίσης διαπίστωσα πως ο τύπος αυτός είχε στην κατοχή του αυτοκίνητο (δεν είμαι σίγουρος για τις πινακίδες αν ήταν Ιταλικές ή Ελβετικές γιατί ήταν μακρυά σταθμευμένο) στο οποίο επιβιβάστηκε μετά την ενημέρωση που του έκανα για την υποχρέωσή του να παραμείνει στο σπίτι για 2 εβδομάδες.
Είναι προφανές πως ο άνθρωπος αυτός (μόνος είτε με παρέα) έφτασε στο νησί με πλοίο, προερχόμενος από μια περιοχή με χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θύματα του κορωνοιού, χωρίς να υποστεί κανέναν απολύτως έλεγχο και τώρα πιθανόν (εφόσον κανείς δεν γνωρίζει αν είναι φορέας του ή όχι) να επιδίδεται στο έργο της διασποράς του φονικού ιού στο νησί μας. 
Αυτό είναι άλλο ένα περιστατικό που οδηγεί κατευθείαν στα παρακάτω ερωτήματα:
Ελέγχει κανείς τους αλλοδαπούς επιβάτες στα πλοία, είτε κατά την επιβίβαση, είτε κατά την αποβίβαση;
Ελέγχει κανείς τους κατόχους οχημάτων που κατεβαίνουν στο νησί, με προέλευση από περιοχές όπου θερίζει η πανδημία;
Ποιος έχει την αρμοδιότητα λοιπόν της εφαρμογής των μέτρων που εξαγγέλθηκαν;
Ποιος ασκεί την εποπτεία των εμπλεκομένων φορέων στο νησί;
Ποιος φέρει την ευθύνη;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου