Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!

Το περιστατικό που παραθέτω είναι απόλυτα ακριβές (το παραθέτω χωρίς σάλτσες δηλαδή) και συνέβη μόλις ένα χρόνο πριν.
Ας ξεκινήσω όμως από τους πρωταγωνιστές, την S.και τον K.
Η S. είναι Ελβετίδα υπήκοος, εγκατεστημένη εδώ και 17 χρόνια στην Πάρο και ο Κ. παριανός πολίτης.
Η S. ήρθε στο νησί αρχικά ως τουρίστρια, στην συνέχεια αγόρασε οικόπεδο κι έφτιαξε σπίτι στην ίδια γειτονιά που διαμένει κι ο Κ.
Η S. όπως κι η πλειονότητα των αλλοδαπών που επέλεξαν την Πάρο σαν τόπο κατοικίας, τα πρώτα χρόνια δεν τσιγκουνεύονταν εκφράσεις, αλλά και καλών τρόπων, προκειμένου να δηλώσει την "αγάπη" της για το νησί και τους ανθρώπους του.
Στην πορεία κι αφού "ξεψάρωσε", έγινε πιο ρεαλίστρια κι άλλαξε εν γένει συμπεριφορά, όπως συμβαίνει άλλωστε με την πλειοψηφία* των μόνιμα εγκατεστημένων αλλοδαπών...
Η S. εδώ και λίγα χρόνια χρησιμοποιεί το σπίτι της σαν κατάλυμα ("φιλοξενείο" το λένε οι της συνομοταξίας της...) επιδιδόμενη με προκλητικότατο τρόπο στο άθλημα της παραξενοδοχείας, χωρίς ωστόσο κανένας φορέας να διαταράσσει την απρόσκοπτη λειτουργία της παράνομης "επιχείρησής" της.
Την ίδια ώρα που το ΣΔΟΕ για παράδειγμα, οργώνει το νησί και κόβει τσουχτερά πρόστιμα για ψύλλου πήδημα στις νόμιμες (αδειοδοτημένες) τουριστικές επιχειρήσεις.
Ο Κ. που λέτε κάποια στιγμή τα πήρε στο κρανίο κι απευθύνθηκε σε κρατική υπηρεσία προκειμένου να σταματήσει τη δραστηριότητα της εν λόγω κυρίας.
Το αποτέλεσμα όπως υποψιάζεστε προδιαγεγραμμένο: Έπειτα από ένα εξαντλητικό κολύμπι στα βαθιά νερά της γραφειοκρατίας (ποιος είναι και ποιος δεν είναι αρμόδιος και τα γνωστά νεοελληνικά..) η κατάληξη ήταν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.
Το πιο ενδιαφέρον όμως που αποτελεί και την κατακλείδα της ιστορίας μας, είναι η απάντηση/ατάκα της κυρίας αυτής κατά τη διάρκεια λογομαχίας που συνήψε μετά του Κ.
Σε ερώτηση που της απηύθυνε ο τσαντισμένος συμπολίτης μας σχετικά με το αν θα τολμούσε ποτέ, όχι να επιδοθεί, αλλά ακόμη και να σκεφθεί να επιδοθεί σε τέτοιου είδους παράνομη πράξη στην Ελβετία, εκείνη με ελβετική ψυχρότητα απάντησε: Εδώ είναι Ελλάδα!!!  


*Η ύπαρξη μιας μερίδας αλλοδαπών που αποδεδειγμένα αγαπούν την Πάρο και φροντίζουν να το πιστοποιούν με ποικίλες πράξεις, δεν αντισταθμίζει και δεν αναιρεί τη δράση των υπολοίπων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου