Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

*Πιο ξεκαρδιστικό φαινόμενο από το να παρουσιάζεται κάποιος ως λύση, ενώ συν-αποτελεί μέρος του προβλήματος, πραγματικά δεν υπάρχει.
Έτσι, έχουμε το φοβερό προνόμιο σε τούτον εδώ τον τόπο ν' απολαμβάνουμε να ρητορεύουν υπέρ του κοινού συμφέροντος, άνθρωποι που το αντιστρατεύονται.
Να ρητορεύουν υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος άνθρωποι που κάνουν ότι είναι δυνατόν για την υποβάθμιση και την καταστροφή του.
Και δυστυχώς είδα και άκουσα τέτοιους στην συνάντηση του "Αρχίλοχου".
 
*Η πολιτική σπέκουλα με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό σταματημό δεν έχει.
Σπέκουλα αριστερόθεν και δεξιόθεν.
Η μεν δεξιά επιχαίρει, είτε συγκαλυμμένα (η πεφωτισμένη εκδοχή της) είτε απροκάλυπτα (η ακραία εκδοχή της) γι αυτές, η δε αριστερά (η επίσημη τουλάχιστον, σε όλες της τις εκφάνσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΝΕ...) αποδίδει εθνικιστικά κίνητρα. 
Κανείς από τους μεν και τους δε, δεν δείχνει ν' αντιλαμβάνεται το άσχημο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας στην ολότητά του.
Απλά επενδύουν στην επιλεκτική ενασχόληση με βολικές πλευρές του ζητήματος.

*Η εκλογολογία σταματημό δεν έχει.
Με τις υποψηφιότητες του δημάρχου και του Ροκονίδα δεδομένες, τα σενάρια αντί να γίνονται διαυγέστερα, θολώνουν ολοένα και περισσότερο.
Το κρίσιμο και καθοριστικό ερώτημα είναι, πως θα εκφραστούν και θ' αποκρυσταλλωθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες και κινήσεις της μεγάλης μερίδας των αντιπολιτευόμενων τον Μάρκο.
Και την αποκαλώ μεγάλη, διότι πέρα από τις δυνάμεις που στοιχήθηκαν απέναντι στον Μάρκο το 2014, στις επόμενες εκλογές θα έχει απέναντί του επιπρόσθετα δυνάμεις που προέρχονται από την παράταξή του και με σημαντικότατο αριθμό ψηφαλακίων μάλιστα.

*Και μια και μιλήσαμε για προεκλογικά διαβούλια.
Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω πως η Γρηγορία αν δεν συσπειρώσει γύρω της ικανό αριθμό ανθρώπων με "προδιαγραφές" για ένα αποτελεσματικό διοικητικό σχήμα στο δήμο, μάλλον θα εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Δεν θεωρεί αυτοσκοπό την κατάκτηση της κορυφής, αλλά την παραγωγική διαμονή σ' αυτήν...
Πάντως η μέχρι στιγμής συγκομιδή γεμίζει αισιοδοξία τους υποστηρικτές της.

*Μέσα σ' όλα έσκασε κι η μήνυση.
Ναι καλά καταλάβατε.
Μιλάω για τη μήνυση με την οποία στρέφεται ο προαλειφόμενος εδώ και καιρό υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, εναντίον (ΚΑΙ) του εκλεκτού του και αυριανού επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού στον οποίο θα μετάσχει, για μια υπόθεση η οποία, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα καταλήξει σε 4 με 5 χρόνια.
Πάρε το αυγό και κούρευτο δηλαδή όσον αφορά στην ουσία.
Ποιος θα θυμάται τότε τα του παρελθόντος.
Όπως πολλοί δε θυμούνται ποιοι σήκωσαν το βάρος της αντιπαράθεσης σε αυτή την ιστορία τον καιρό που ήταν στην επικαιρότητα.
Τον καιρό δηλαδή που πάρθηκαν και υλοποιήθηκαν οι κρίσιμες αποφάσεις.
Το μόνο που σίγουρα θα μείνει, είναι ο θόρυβος γύρω από το όνομα του ενάγοντος μέχρι τις κάλπες.
Περισσότερα προσεχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου