Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Επανέρχεται ο σύλλογος παραδοσιακού οικισμού Παροικίας.

«Τις τελευταίες μέρες ο Σύλλογός μας περνά περίοδο Σκωτσέζικου ντους: Οι ενέργειες του εκτιμούνται και επικροτούνται από Υπηρεσίες και Θεσμούς, ενώ αντιμετωπίζονται με απαξίωση και τορπιλίζονται από άτομα με δυνατή (κατευθυνόμενη) φωνή στην Παριανή κοινωνία. Ευτυχώς, τα πράγματα σταδιακά ξεκαθαρίζουν, και η αλήθεια έρχεται στο φως.
Στο θέμα του Φάρου του Αγίου Φωκά, που σε προηγούμενη ανάρτηση μας αναλύσαμε γιατί δεν θα γίνει κάτι σύντομα, έχουμε ορισμένα συμπληρώματα:
Ο Προϊστάμενος έργων της Υπηρεσίας Φάρων του Π.Ν. στην επίσκεψή του στην Πάρο, είχε μαζί του ολόκληρο τον φάκελο του Φάρου μας.
Στον φάκελο αυτό, ήταν και έγγραφο που έδινε την έγκριση για «Επισκευή και Αναπαλαίωση Κτιρίου Αγ. Φωκά Πάρου» στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου, από το… 2004!
(Σημειωτέον ότι ο Σύλλογός μας είχε ζητήσει με αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Πάρου από 1/6/2018, τον φάκελο που αφορούσε τον Φάρο, αλλά το συγκεκριμένο, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ.
Ως εκ τούτου, ο Σύλλογός μας αγνοούσε την ύπαρξη του.
Σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά στην εξέλιξη της υπόθεσης. Αλλά ας μην πάμε καν εκεί...).
Οι ερωτήσεις μας εξ αιτίας αυτού του εγγράφου, αναπόφευκτα είναι:
1. Ποιος ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το δεύτερο μισό του 2004;
2. Ποια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τον Δεκέμβρη του  2004;
3. Ο τότε Λιμενάρχης Πάρου, που ήταν και μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, είχε γνώση της απόφασης αυτής;
4. Και τέλος, ΓΙΑΤΙ δεν έγινε κάτι από τότε (2004) μέχρι τώρα, ενώ το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο είχε κάνει αίτηση στην Υπηρεσία Φάρων για επισκευή του Φάρου;
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου και εκείνη την εποχή, όπως και τώρα, έχει αποθεματικά που ζαλίζουν, και δυσκολία διάθεσης. Η επισκευή του Φάρου, ήταν (και είναι) μικρό κλάσμα του αποθεματικού του. Φυσικά, απόλυτα μέσα στις αρμοδιότητές του.
Μήπως λοιπόν οι φωνακλάδες Τιμητές και Υπερασπιστές της Πάρου είναι τελικά αυτοί που βάζουν σε ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, εδώ και δεκαετίες, τρικλοποδιές σε οτιδήποτε καλό πάει να γίνει, για δημιουργία θορύβου και αναστάτωσης με αποκλειστικό σκοπό την προσωπική προβολή κάτω από το προσωπείο του… ενδιαφέροντος για την Πάρο;
Εν κατακλείδι, θλιβόμαστε απίστευτα που αντί να ασχολούμαστε με πραγματικό ουσιαστικό έργο, αναγκαζόμαστε να αναλωνόμαστε σε υπεράσπιση των αυτονόητων.
Για αυτούς τους… λεβέντες, θα χρησιμοποιήσουμε έκφραση που οι ίδιοι ξεστόμισαν πρόσφατα και τους λέμε:
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου