Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ποσειδωνια φυκια εικονες

Όποιος παρακολουθεί συστηματικά τα θέματα περιβάλλοντος σε διεθνές επίπεδο, εύκολα κατανοεί τους λόγους για τους οποίους σε τούτη εδώ τη χώρα - ειδικότερα σε τούτο εδώ το νησί - οι διακηρύξεις περί προστασίας του παραμένουν κούφια λόγια!
Τα μέτρα που λαμβάνονται για την περιβαλλοντική προστασία σε πολλές χώρες φαντάζουν υπερβολικά αν όχι "θεοπάλαβα" για τα νομικά μας ήθη κι έθιμα, μέτρα τα οποία ασμένως εφαρμόζονται και μάλιστα χωρίς εκπτώσεις και "προσαρμογές". 
Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως σε κάποια νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού θα απαγορευθεί η χρήση χημικών αντηλιακών (με τσουχτερά πρόστιμα) επειδή αυτή συσχετίστηκε βάσει επιστημονικών μελετών και παρατηρήσεων με την καταστροφή των κοραλλιών.
Στην Ελλάδα -και ειδικότερα στην Πάρο- η ασέλγεια σε βάρος του περιβάλλοντος θεωρείται συστατικό στοιχείο για την επιτυχία των δεικτών τουριστικής ανάπτυξης!!
Έτσι η συστηματική απαξίωση και καταστροφή των οικοσυστημάτων περνάει στα ψιλά και απλά κάποιες φορές επετειακά και για ξεκάρφωμα γίνεται ολίγον τζερτζελές για το φαίνεσθαι...
Η ασυδοσία της καλοκαιρινής περιόδου με τα παντός είδους σκάφη να φουντάρουν οπουδήποτε και εκτός από την ανεξέλεγκτη ρίψη λυμάτων να καταστρέφουν τα οικοσυστήματα του βυθού δεν αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού για τους τοπικούς μας άρχοντες και δυστυχώς ούτε για τους οικολογούντες συμπολίτες μας.
Που να προλάβουν άλλωστε με τόσα συνέδρια και τόσο μπλα-μπλα κάθε χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου