Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΔΟΞΟΙ* "ΣΩΤΗΡΕΣ"...

Στον έρμο αυτό τόπο αν είσαι παρατηρητής/αναλυτής των πολιτικών δρώμενων ποτέ δεν πλήττεις, ποτέ δεν κινδυνεύεις από βαρεμάρα.
Πολλώ μάλλον, όταν η αναλυτική δραστηριότητά σου καλείται να "επεξεργαστεί" τα σενάρια που εξυφαίνουν τα "γνωστά-άγνωστα" επιτελεία των παρασκηνίων και της παραεξουσίας.

Είπαμε δα φέτος εν όψει δημοτικών εκλογών να χαλαρώσουμε και λίγο, είπαμε να το φαιδρύνουμε το πράγμα, αλλά το βλέπω να ξεφεύγει στο τέλος.

Η αρχή έγινε με την απίθανη πρόταση να τεθεί επικεφαλής παράταξης "νεός-ωραίος-πετυχημένος", πλην όμως παντελώς άπειρος και επί της ουσίας άσχετος με τα δημοτικά μας πράγματα.
Το μούδιασμα υπήρξε ακαριαίο.
Πρώτοι και καλύτεροι εξεπλάγησαν αιρετοί με σημαντική διαδρομή και παρουσία στο χώρο, στυλοβάτες της παράταξης που ίδρυσε ο πάλαι ποτέ ισχυρός και κραταιός ηγεμόνας προ εικοσαετίας περίπου.
Στη συνέχεια ψάχνονταν απαξάπαντες οι εμπλεκόμενοι εμμέσως ή αμέσως με τα επιτελεία και τους υπάρχοντες ή υπό διαμόρφωση πυρήνες δημοτικών παρατάξεων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πέφτει -όχι πολλά φεγγάρια αργότερα κι από το πουθενά κι αυτή η πρόταση- να κληθεί επειγόντως για τη σωτηρία ημών των μελωδούντων "νέος-ωραίος-πετυχημένος" εκ Πειραιώς αυτή τη φορά...
Ποια η σχέση ποια η επαφή του με τα δημοτικά πράγματα της Πάρου;
Απροσμέτρητη, σύμφωνα με τους κομιστές της ελαφρότητας, πλην όμως δια τηλεπάθειας!!! 

Τα φετινά επιτεύγματα δίνουν και μια αποστομωτική απάντηση σε όσους πίστεψαν πως τα καραγκιοζιλίκια με τους αυτόκλητους και κατά φαντασίαν ΣΩΤΗΡΕΣ (μέχρι και έρευνες φαντασιώθηκαν...) και μάλιστα "εισαγωγής", ήταν μια στιγμιαία έκλαμψη της προεκλογικής περιόδου του 2010. 

Τελικά η ρήση Μαρξ περί επανάληψης της Ιστορίας ως φάρσα δείχνει να έχει βρει στο νησί μας την απόλυτη δικαίωσή της.
Πολύ περισσότερο όταν η μια φάρσα διαδέχεται την άλλη...

*"Προκατασκευασμένοι" βεβαίως-βεβαίως...     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου