Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

*Πληροφορήθηκα πως είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τη διοργάνωση συζήτησης την προσεχή εβδομάδα στον "Αρχίλοχο", με αντικείμενο τη μπουρδελοποίηση του νησιού.
Δεν είμαι από κείνους που θ' απαξιώσει ή έστω θα μειώσει την αξία οποιασδήποτε ενέργειας προσανατολισμένης στην ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Ωστόσο διατηρώ το δικαίωμα να εκφράσω την απορία μου:
Η Πάρος πάσχει από έλλειμμα συζητήσεων και κόντρα συζητήσεων, αποφάσεων και κόντρα αποφάσεων, ή από έλλειμμα βούλησης κάποια στιγμή να εφαρμοστούν έστω κατ' ελάχιστον τα αποφασισθέντα;
Αυτό δηλαδή που λείπει είναι η έλλειψη διαλόγου και τα προκύπτοντα ορθά συμπεράσματα, ή η αδράνεια, η αδιαφορία και η ΑΡΝΗΣΗ να υλοποιηθούν τα προφανή;
Ρωτάω έτσι;
Μην παρεξηγηθώ...

*Πάλι καλά που δεν μας δείρανε οι "ευαίσθητοι" κατά τα άλλα "φιλόζωοι" οι εγκαταβιούντες εν Πάρω.
Από ραδιοσταθμό σε ραδιοσταθμό περιφερόμενοι εκτόξευσαν μύδρους κατά των "πρωτόγονων" παριανών, με αφορμή την ταλαίπωρη υπόθεση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων.
Όχι, δεν έπρεπε κατά τη δική τους δημοκρατικότατη και νομοταγή αντίληψη να τεθεί προς συζήτηση η αντίρρηση που εκφράζει ένας συλλογικός φορέας στο θεσμικό όργανο του νησιού.
Όπως επίσης δεν έπρεπε  να προχωρήσει ο δήμος σε διαδικασία ανεύρεσης χώρου για την στέγαση δημοτικού καταφυγίου.
Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρουν, λογαριασμό θα σου δώσουν;
Όσο καλή είναι η σχέση που διατηρούν με τη γνώση των σχετικών νομικών θεμάτων, άλλος τόσος είναι κι ο σεβασμός προς τους κατοίκους του νησιού.
Διαχρονικά!

*Χειρότερη αντιπολίτευση από την αντιπολίτευση στην κοινή λογική δεν υπάρχει.
Και δυστυχώς κάποιοι επιμένουν σταθερά να την αντιπολιτεύονται και να χαρίζουν άκοπους πόντους στη δημοτική αρχή.
Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσω την στάση δημοτικών συμβούλων απέναντι στο θέμα της διαφημιστικής προβολής του νησιού στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις;
Όταν εδώ και τρία  χρόνια σημειώνεται αλματώδης αύξηση (άσχετα αν αυτή ουδόλως σχετίζεται με τα καραγκιοζιλίκια των εκθέσεων τοπικά και πανελλαδικά) των επισκεπτών, εσύ να καταγγέλλεις την ανεπάρκεια ή προχειρότητα της τουριστικής επιτροπής;
Αντί να καταγγείλεις το γεγονός πως σπαταλώνται ΑΣΚΟΠΑ πολύτιμοι πόροι σε δράσεις ΑΧΡΗΣΤΕΣ και καθόλου επωφελείς για το νησί;
Αντί ν' απαιτήσεις ν' αξιοποιηθούν τα χρήματα για την βελτίωση της πραγματικής εικόνας του νησιού και όχι εκείνης των DVD και των γυαλιστερών φυλλαδίων;

* Και μια κι αναφέρθηκα πριν στα "φιλοζωικά" τι θυμήθηκα αίφνης;
Ο υποφαινόμενος έτυχε "ιδιαίτερης περιποίησης" από δαύτους την περίοδο που ήταν δημοτικός σύμβουλος, όταν τόλμησε να φέρει προς συζήτηση στο σώμα την απαράδεκτη κατάσταση με τα κατουρλιά και τις κουράδες σε δρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ δημόσιους χώρους από δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα.
Άστραψαν και βρόντηξαν!
Μέχρι και υποδείξεις για τα όρια της "δικαιοδοσίας" μου έγιναν από τον τότε πρόεδρο του σωματείου, που φυσικά κατά την δική του "εμπεριστατωμένη" νομομάθεια απέκλειε αυτά τα πεδία ενασχόλησης για τους αιρετούς!!
Και οι συστάσεις αυτές έγιναν με μια ανακοίνωση απαράδεκτη (δημοσιευθείσα φυσικά στα τοπικά μέσα και αναγνωσθείσα στο δημ. συμβούλιο) από όποια σκοπιά κι αν την εξέταζες.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως η "πληρωμένη" απάντηση-ανακοίνωση που ευθύς αμέσως εξέδωσα κι έβαζε στη θέση τους τα πράγματα, ΔΕΝ τη δημοσίευσαν τα ΜΜΕ ως όφειλαν.
Ούτε ο -τότε- πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (Αντώνης Αρκάς) ανακάλεσε στην τάξη τους αυθαίρετους ερμηνευτές της νομοθεσίας ως επίσης όφειλε. 
Ίσως είχαν (λέω τώρα εγώ) απαιτήσει να γίνει δημοκρατικός διάλογος αποκλειστικά και μόνο με το δικό τους μονόλογο...

*Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές κάποιοι είχαν αναλάβει να κρίνουν και ν' αποφανθούν ποιοι δικαιούνταν και ποιοι όχι να τεθούν στην κρίση των ψηφοφόρων.
Παρακαλώ αυτό να το προσέξετε, γιατί άλλο πράγμα η κριτική όσο σκληρή και να είναι για ένα πολιτικό πρόσωπο ή μια παράταξη κι άλλο το "δεν δικαιούστε" να μετέχετε στο πολιτικό παιχνίδι.
Πως μπορεί κανείς να ξεχάσει το ιδιότυπο παραπολιτικό μπούλινγκ σε βάρος του Κωβαίου, όπου δεν περνούσε μέρα που να μην του αμφισβητούνταν το δικαίωμα να ηγηθεί συνδυασμού;
Η θρασύτητα των παραπολιτικολογούντων είχε ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο και σε μεγάλο βαθμό λειτούργησε στο τέλος της ημέρας ευεργετικά υπέρ του νυν δημάρχου.
Τώρα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και σε ρόλο ιεροεξεταστών, πάλαι ποτέ τραμπουκίζοντες και προβοκάροντες τον Μάρκο αμφισβητούν το δικαίωμα της Γρηγορίας να εκτεθεί, επικαλούμενοι φαιδρότητες, δίκην σοβαρής πολιτικής ανάλυσης.
Έχουν οι καιροί γυρίσματα και θα βγάλουν πολύ γέλιο οι άτιμοι...
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου