Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ;

Όπως δήλωσα κι εντός της αίθουσας του "Αρχίλοχου" όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη για φέτος συνάντηση πολιτών με θέμα τα κακώς κείμενα της Πάρου, εύχομαι κι ελπίζω αυτή να μην έχει τον επετειακό χαρακτήρα μνημόσυνου που είχαν άλλωστε οι προηγούμενες ανάλογες του παρελθόντος.
Μνημόσυνο για την Πάρο που χάνεται και που δυστυχώς δεν έχω πειστεί ακόμη για το κατά πόσο αυτό έχει καταστεί σαφές, στην ολότητά του, στους συμπολίτες μου.
Γιατί και η απώλεια ως γεγονός δεν προσλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο από όλους μας, είτε αυτή αφορά σε πράγματα, πρόσωπα, καταστάσεις.
Δυστυχώς λίγοι συμπολίτες κατανοούν το διακύβευμα και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που το εκφράζουν δημόσια.
Έτσι, ακούστηκαν απόψεις που έρχονται σε ευθεία αναντιστοιχία με τις όποιες διακηρυγμένες καλές προθέσεις περί προστασίας του νησιού, όπως εκείνη κάποιας κυρίας που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο νησί και το αντιμετωπίζει όχι ως ΤΟΠΟ αλλά ως ΠΡΟΪΌΝ (ναι, έτσι αποκάλεσε την Πάρο...)!!!

Σχετικά με το καθαρά διαδικαστικό κομμάτι, έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις:
1)Είναι λάθος σε τέτοιου είδους συνευρέσεις να παραχωρείται τόσο λίγος χρόνος για την τοποθέτηση των πολιτών.
Τέτοιες διαδικασίες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα κανονισμού δημοτικού συμβουλίου, αλλά εφόσον κάποιος έχει να κομίσει κάτι ενδιαφέρον, αυτό πρέπει ν΄ακούγεται.
2)Μελανό σημείο της βραδιάς υπήρξε το επεισόδιο με τον αντιδήμαρχο Μ.Μαλαματένιο, ο οποίος ναι μεν λανθασμένα προέβη σε απαγγελία κειμένου, ωστόσο ΚΑΙ αυτός δικαιούται να εκφέρει άποψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου