Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Όχι στην υποβάθμιση των αλιευτικών μας καταφυγίων

 

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Αλυκής μετά την πληροφορία ότι το Ε/Γ- Τ/Ρ Alexander πρόκειται να ελλιμενιστεί στο υπό  κατασκευή αλιευτικό  καταφύγιο της Αλυκής λόγω της ακινησίας του και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Σε επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Ροκονίδας με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου Στ. Καραχάλιο, επιβεβαίωθηκε η έκδοση ΚΥΑ βάσει της οποίας τα Λιμενικά Ταμεία πρέπει να μεριμνήσουν για των ελλιμενισμό ανάλογων περιπτώσεων λόγω της θερινής τους ακινησίας σε κατά τόπους αλιευτικά  καταφύγια.Ο Κ. Ροκονίδας μετέφερε την  ανησυχία των κατοίκων της Αλυκής και εξέφρασε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε μια τέτοια εξέλιξη .

Πρόκειται για μια υπουργική απόφαση που ικανοποιεί ενδεχομένως τους επιδοτούμενους εφοπλιστές με όχι ευκαταφρόνητα ποσά για την ακινησία των σκαφών τους, αλλά σίγουρα προκαλεί αρνητικές  συνέπειες στα προορισμένα για άλλους σκοπούς αλιευτικά καταφύγια προσβάλλοντας αισθητικά και περιβαλλοντικά τους παρακείμενους οικισμούς, όπως πέρσι το Πίσω Λιβάδι. Πολύ περισσότερο όταν  στη περίπτωση της Αλυκής πρόκειται για ένα έργο του οποίου εκκρεμεί η παράδοση και στερείται φωτισμού με προβλήματα ποιότητας  στα εγκατεστημένα φωτιστικά, ζητήματα που ήρθαν για συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου από τον εκπρόσωπό μας Β. Σιέττο.

  • >      Ζητάμε από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό και από τον Δήμαρχο να παρέμβει στον Υπουργό Ναυτιλίας για την επίλυση του.

Τα αλιευτικά καταφύγια του νησιού μας δεν αποτελούν καρνάγια ή επισκευαστικές ζώνες.

Πάρος 29-5-21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου