Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΠΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ;

Το προχθεσινό συμβάν με την επίθεση τσιγγάνων κατά αστυνομικών μέσα στο Α.Τ.Πάρου, προκάλεσε έκπληξη στην Παριανή κοινωνία, ιδιαίτερα σε κείνους που αρέσκονται να δημοσιολογούν.

Το συμβάν αυτό όμως, θα έπρεπε να θεωρείται ως απολύτως φυσιολογική εξέλιξη της επί χρόνια παρατηρούμενης παραβατικότητας των Ρομά στο νησί.

Έχω αρκετές φορές αναφερθεί στα "έργα και τις ημέρες" των περιφερόμενων ανεξέλεγκτα και φερόμενων προκλητικά ανά την επικράτεια της Πάρου απροσάρμοστων αυτών ανθρώπων.

Θα μου πείτε πως, εντάξει δεν είναι όλοι το ίδιο.

Δεν επιδίδονται όλοι σε παραβατικές ή παράνομες συμπεριφορές.

Ασφαλώς και δεν είναι όλοι "κακοί". 

Το θέμα όμως είναι πως η εικόνα που σχηματίζεται δεν επηρεάζεται από ποσοστά.

Θυμίζω το πραγματικά ασύλληπτο γεγονός της επί διμήνου "κατάληψης" του Γυμνασίου Παροικίας, (προ τριετίας αν δεν με απατά η μνήμη μου) με το οποίο είχα ασχοληθεί σε δύο τουλάχιστον αναρτήσεις και είχα ακούσει τα σχολιανά μου, γιατί κάποιοι ευφάνταστοι διέγνωσαν ρατσιστικά ελατήρια!!! 

Η εικόνα, απολύτως σουρεαλιστική, με τις τοπικές αρχές να καμώνονται άγνοια.

Να μη μιλήσω για τα ετήσια καμπ καταμεσούς του κεντρικού δρόμου της Παροικίας, ή στους χώρους στάθμευσης.

Για να έρθω στα πρόσφατα, είχα εκφράσει την απορία μου πως γίνεται με τόσο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας να επιτρέπεται όλο το χειμώνα να περιφέρονται απρόσκοπτα στο νησί και να πηγαινοέρχονται  Αθήνα-Πάρο, εντελώς ανέλεγκτοι.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως μόλις οκτώ μέρες πριν, κι αφού είχα απομακρύνει από κεντρικό σημείο της Αλυκής δύο οικογένειες Ρομά που είχαν μετατρέψει τις δημόσιες τουαλέτες σε κανονική κατασκήνωση/κωλοχανείο (με σκουπίδια πεταμένα παντού, με σαπουνόνερα να πλημμυρίζουν την πέριξ του κτιρίου ζώνη, απλωμένες μπουγάδες και στρωματσάδα να εμποδίζουν τους λουόμενους να χρησιμοποιήσουν τον χώρο για τον σκοπό που δημιουργήθηκε), διαπίστωσα πως είχαν κλέψει από τον (πρώην) άστεγο της περιοχής -τον γνωστό Σταύρο- τις δύο καρέκλες που του είχαν παρασχεθεί μαζί με το σπιτάκι που τοποθετήθηκε πρόσφατα, κατόπιν ενεργειών γνωστού σκηνοθέτη-μαθηματικού.

Ενημέρωσα σχετικά και τον επιστάτη του εν λόγω κυρίου, ο οποίος πραγματικά εξεπλάγη!

Του είπα ακόμα πως δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται για τίποτα, γιατί η ανοχή αποθρασύνει τελείως τέτοια κουμάσια.

Του τόνισα μάλιστα, πως αυτοί είναι σε θέση να μπουκάρουν ακόμα και μέσα στο Αστυνομικό τμήμα προκειμένου να κλέψουν!!!

Απλά, αυτή τη φορά ξεπέρασαν έστω κατά τι, όχι μόνο την σκωπτική πρόβλεψή μου, αλλά και τους εαυτούς τους...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου