Σάββατο 1 Μαΐου 2021

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ!

 Επιτέλους ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά σε κάποιους φορείς και ορισμένα πολιτικά πρόσωπα του νησιού, μόνο που αυτό έγινε για διαφορετικούς από τους λόγους που θα έπρεπε.

Γίνομαι σαφέστερος και είμαι κατηγορηματικός: Δεν κρύβονται άνομα συμφέροντα καλοπερασάκηδων που θέλουν "να πίνουν ήσυχοι τον καφέ τους" στη Πάρο, ούτε "δάκτυλοι ανταγωνιστών" σε διπλανά νησιά, όπως με χαρακτηριστική ελαφρότητα γράφεται τις τελευταίες ώρες.

Για το πρώτο δεν τίθεται καν θέμα (αν μιλάμε σοβαρά, αν καλαμπουρίζουμε τότε αλλάζει...) γιατί τα συμφέροντα που θέλουν το νησί κωλοχανείο με χιλιάδες επισκέπτες σε καθεστώς "πατείς με πατώ σε" είναι απείρως ισχυρότερα και αποτελεσματικότερα έναντι κάποιων αναχωρητών βιλάτων.

Για το δεύτερο, έχω να πω πως η συνταγή της κατασκευής "εσωτερικών εχθρών" είναι τόσο παλαιά, όσο και αποτυχημένη.

Κανένα νησί -κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις- δεν μπορεί να επωφεληθεί από τα πλήγματα που θα δεχθεί το (ή τα) γειτονικό του.

Κανένα νησί, κανένας "τουριστικός προορισμός" δεν καρπώνεται αξιόλογα οφέλη από την εμπορία υγειονομικού τρόμου των κυβερνώντων σε βάρος όμορων ανταγωνιστών.

Κι αν συμβεί, αυτό έχει πολύ μικρή διάρκεια και μη μετρήσιμο αποτέλεσμα και το κυριότερο απ' όλα, ουδόλως ο ελαφρώς ωφελημένος κατοχυρώνεται ως απρόσβλητος από ανάλογες μεθοδεύσεις σε βάρος του για πάντα...

Καλό βήμα η αντίδραση, θα ήταν ακόμη καλύτερα αν στόχευε στο κέντρο του προβλήματος...

  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου