Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Καλύτερα ναί! Καλό, σίγουρα όχι...

Την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκα τυχαία με τον αντιδήμαρχο Θανάση Σάμιο στην παραλία της Π.Αλυκής.

Εκείνος βρέθηκε εκεί προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες αποκατάστασης του χώρου, εγώ για την καθιερωμένη (απογευματινή) βουτιά.

Ζήτησε λοιπόν τη γνώμη μου για την πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής.

Στη σύντομη συζήτηση που είχαμε σχετικά με τις παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής, του τόνισα την σημασία να εξευρεθεί τρόπος πραγματικής αποκατάστασης και όχι κουκουλώματος της τεράστιας ζημιάς που ξεκίνησε προ τριακονταετίας περίπου με μπροστάρη την ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση.

Του επεσήμανα πως σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενη κάθε προσπάθεια ευπρεπισμού του χώρου, αλλά η πραγματική λύση βρίσκεται στην επαναφορά του στην προτέρα κατάσταση.

Ο χώρος αυτός είναι χαρακτηρισμένος υγρότοπος με τεράστια οικολογική αξία, χώρος που δημιουργούσε/ συνέθετε εικόνες μοναδικές στο παρελθόν πριν την κακοποίησή του, ειδικότερα τις μεταναστευτικές περιόδους, όπου η λίμνη κατάφορτη από καλαμάκια, βούρλα και παπύρους, υποδέχονταν τα μεταναστευτικά πουλιά.

Δυστυχώς όλος αυτός ο πλούτος θυσιάστηκε στο βωμό της "ανάπτυξης" και της οικοπεδοποίησης, αφήνοντας στη θέση του την ασχήμια, τη σκόνη, το θόρυβο και τη βρωμιά...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου