Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

* Έχει πλάκα, δε λέω, η αναμόχλευση παλιών αναρτήσεων της Πελώνη, που σχολίαζαν με καυστικό τρόπο την πολιτική μας κατάσταση.

Όμως, από αυτό το σημείο μέχρι να προσπαθούν ν' αξιοποιήσουν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός για να βγάλουν πολιτικό ζουμάκι, η απόσταση είναι μεγάλη.

Ας κοιτάξουν τα του οίκου τους και τι δήλωναν, ή τι έγραφαν παλαιότερα κάποιες πρόσφατες μεταγραφές τους κι ας αφήσουν τα κηρύγματα.

*Με αφορμή τον σχολιασμό ανάρτησης του Κ.Αργουζή για το θέμα του Αγ.Νικολάου, φίλος-καθημερινός επισκέπτης του ιστολογίου που αποφεύγει τα κλασικά σχόλια και προτιμά την τηλεφωνική επικοινωνία, παρατήρησε εύστοχα πως επί των ημερών του (και ημερών Κ.Ροκονίδα) και ακριβώς στο πλαίσιο του έργου των "17 αιώνων", καταστράφηκε μεγάλο τμήμα του εν λόγω πάρκου και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του προϋπάρχοντος πρασίνου.

Κι αυτή είναι η αλήθεια.

*Επανερχόμενος στο θέμα των Κομανέτσι της πολιτικής, μια συμβουλή με τοπικούς αποδέκτες: καλά θα κάνουν κάποια θερμοκέφαλα οψίμως ειδόντα το φως το αληθινόν και ακολουθήσαντα τον ΣΥΡΙΖΑ "στελέχη" να μην επιτίθενται στην (κάθε) Πελώνη για τις ανακολουθίες της και να σιωπούν.

Γιατί έχουν και τα ίδια παρελθόν εξίσου συνταρακτικά ενδιαφέρον όπως η Πελώνη.

Κι επειδή τα γραπτά μένουν, υπάρχει μπόλικο υλικό για κράξιμο.

*Το πρόβλημα με την αθρόα προσέλευση αλλοδαπών κι ημεδαπών τουριστών εν μέσω απαγορευτικού, το έχω πάμπολλες φορές θίξει

Περίμενα έστω και την τελευταία στιγμή μια κραυγή διαμαρτυρίας, έστω, για το κοροϊδιλίκι των μέτρων απαγόρευσης που εφαρμόζονται επιλεκτικά και κυρίως σε βάρος των ιθαγενών.

Θα ήμουν εξαιρετικά αφελής να περιμένω είτε από συμπολιτευόμενους, είτε από αντιπολιτευόμενους κάποια ΘΕΣΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ όπως είναι η προσφυγή σε νομικά μέτρα, αρχής γενομένης από αίτημα παρέμβασης του εισαγγελέα. 

Εκατέρωθεν βολεύονται, οι μεν με διαπιστωτικές ανακοινώσεις, οι δε με άσφαιρες καταγγελίες για παραπλήσια ζητήματα, που αμφότερες πέφτουν στο κενό.

*Εκ παραδόσεως, φέτος είναι η χρονιά που θα καταγραφεί (πάλι) κάποια κίνηση "ευαίσθητων" με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα της Αλυκής.

Η προηγούμενη μπορεί να τελείωσε άδοξα λίγο πριν τις εκλογές λόγω "κακών καιρικών συνθηκών", αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Η εκλογική χρονιά μπορεί να φαντάζει μακρινή για τον μέσο ψηφοφόρο, όμως για όσους φιλοδοξούν απέχει μια ανάσα.

Και ξαναζεσταίνουν την σούπα του 2017... 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου