Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Κατόπιν εορτής. Όπως πάντα...

 

Η θέα του τσακισμένου στο έδαφος φοίνικα-σύμβολο της ευρύτερης περιοχής των λιβαδιών στην Παροικία φαίνεται πως προκάλεσε θλίψη σε πολλούς συμπολίτες.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού το δέντρο αυτό συντηρούσε εικόνες, ανακαλούσε μνήμες από τα μαθητικά μας χρόνια με τις σχολικές εκδρομές και τα παιχνίδια στον περίγυρό του.

Όμως δεν κατανοώ την εκ των υστέρων ευαισθητοποίηση, όταν εδώ και πολλά χρόνια δεν εκδηλώθηκε κάποιο ενδιαφέρον για την προστασία του.

Πολύ περισσότερο, δεν κατανοώ αυτή την στάση, όταν από αυτό εδώ το βήμα έχω κάνει έκκληση να επανασυσταθεί η επιτροπή που θα ασχοληθεί (πραγματικά) με την προστασία των υπεραιωνόβιων δέντρων, χωρίς να υπάρξει κάποια στήριξη αυτής της πρότασης από ΚΑΝΕΝΑΝ!!

Και λέω επανασυσταθεί, γιατί όπως κάποιοι γνωρίζετε πριν 15 περίπου χρόνια κι έπειτα από συστηματική προσπάθεια είχα πετύχει τη δημιουργία μιας τέτοιας επιτροπής υπό την αιγίδα του Επαρχείου.

Δυστυχώς -κι όπως συμβαίνει συνήθως- η επιτροπή αυτή  δεν προχώρησε ποτέ σε κάποια ουσιαστική ενέργεια, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις εκ μέρους μου.

Από αυτό εδώ το βήμα έχω αρκετές φορές "αναθερμάνει" το θέμα, αλλά δυστυχώς απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων.

Καλές οι ευαισθησίες, πρέπει να έχουν και αντίκρυσμα όμως.

Και όχι κατόπιν εορτής, βεβαίως βεβαίως...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου