Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ...

Η βουτιά στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου υπήρξε εντυπωσιακή.
Το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη ξεπέρασε το 70% σε σχέση με τις αρχές του χρόνου.
Κι όμως, όπως έγραφα και σε προηγούμενα σχόλια, η τιμή προσφοράς στον καταναλωτή είχε ελάχιστη υποχώρηση.
Η θετική επίπτωση στο πορτοφόλι του κατά πολύ μικρότερη.
Ειδικότερα εδώ στα νησιά μας.
Το πετρέλαιο θέρμανσης και μάλιστα σε περίοδο χαμηλής ζήτησης από 1,15-1,20 που έπαιζε από την αρχή της περιόδου διάθεσης έπεσε σε επίπεδα 0,90-0,98 ευρώ ανά λίτρο δηλαδή μόλις από 22 έως 25 λεπτά!!
Μετά βίας η μείωση πλησίασε το 20% αναλόγως το πρατήριο.
Τη βδομάδα που πέρασε άρχισε ανοδικό ράλυ, γεγονός που θα οδηγήσει (θα με θυμηθείτε!) σε σύντομο χρονικό διάστημα σε νέες ανατιμήσεις.
Αυτό θα πει αυτορύθμιση της αγοράς με όφελος του καταναλωτή...

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Αριστοφάνη,
    Σε συνέχεια και των συζητήσεων μας, δεν νομίζω ότι, οι τιμές των καυσίμων έχουν απλά ανοσία στον Κορωνοιο, τουναντίον μάλιστα είναι συμβατές με τον Κορωναιο (ελληνικό κατεστημένο).Τόσο σε επίπεδο συμπτωματολογίας όσο και σε επίπεδο γεωγραφικό!! Δηλαδής, δεν είναι δυνατόν αυτή την περίοδο σύμφωνα και με το http://www.fuelprices.gr/ στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η βενζίνη και το πετρέλαιο να κυμαίνεται στο 1,29€ και 0,73€ κατά μ.ο και αντίστοιχα. Ενώ, στις Κυκλάδες μας να κυμαίνονται 1,54€ με 0,94€ και να μην είναι εφάμιλλες-χαμηλότερες ούτε με νομούς τις ενδοχώρας ή νήσους απομακρυσμένους …… Συνεπώς, έχεις απόλυτο δίκιο στο φαινόμενο της ανοσίας, που επιπροσθέτως, θεωρώ ότι, οφείλεται στην συμβατότητα με το τοπικό κατεστημένο της θεωρίας του Μονοπωλίου, των δημοσίων σχέσεων τοπικών παραγόντων με τους Μεσάζοντες…… κάτι παρόμοιο με την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΉ διαχείριση της δημόσιας υγείας εις την Νήσον Μας και την διακομιδή των ασθενών ανεξαρτήτου κρίσεως των συμβάντων ή ύπαρξης Μάχιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού…… ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ κατά το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!!!!.....αδράνεια μυαλού, κριτικής σκέψης και χειρονακτικής δραστηριότητας!!!

    Με εκτίμηση
    Γ.Ε.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή