Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

*Αποπαίδι θεωρείται ο πολιτισμός από τους κυβερνώντες και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται και κάποια σοβαρή στήριξη στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας.
Οι καλλιτέχνες βρίσκονται έξω από το οπτικό τους πεδίο: ας βρούνε μόνοι τους τον τρόπο να επιβιώσουν.
Σιγά που θ' ασχοληθούμε μαζί τους.
Αυτό σε μια χώρα που καυχιέται για την ειδική ιστορική σχέση που έχει με τον πολιτισμό.

*Για το λιμάνι της Αλυκής τα καλά νέα είναι ότι σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του.
Και λέω σχεδόν, γιατί μένουν τα ψιλομερεμέτια στον χερσαίο χώρο.
Τα κακά νέα είναι, πως με την ολοκλήρωση του κυματοθραύστη, αναδείχθηκε το πρόβλημα που σε ανύποπτο χρόνο είχα επισημάνει και διαρκώς επανερχόμουν, σε σχέση με την αναγκαιότητα να υπάρξει αντικριστά στην  απόληξή του, ξεκινώντας από το λιμανάκι του "πρέσβη" έτερος βραχίονας, μήκους περίπου 35-40 μέτρων, έτσι ώστε αφενός να "κόβει" το επιφανειακό κύμα των βορείων ανέμων (Μαϊστρος, Τραμουντάνα), αφετέρου να προστατεύει το ανάγλυφο της κεντρικής παραλίας του χωριού.
Ο μόνος αιρετός που έστω και καθυστερημένα είχε κατανοήσει και αναγνωρίσει την ορθότητα της παρέμβασής μου, ήταν ο συγχωρεμένος ο κυρ Γιώργος Σκανδάλης, πρόεδρος επί μια τετραετία της τοπικής κοινότητας.
Αλλά γι αυτό θα γράψω σε ειδικό σημείωμα... 

*Έχω μια διαολεμένη περιέργεια να δω πως θα εφαρμοστεί το μέτρο επιτήρησης και πως θα ελεγχθεί η νόμιμη λειτουργία των τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα εστίασης και στις καφετέριες το καλοκαίρι, που θα αναπτυχθούν σε δημοτικούς χώρους.
 Όποιος πιστεύει πως δεν θα γίνει μπάχαλο, μάλλον αγνοεί την σκληρή νεο-Ελληνική μας πραγματικότητα.

*Είναι γνωστό πως η δημοκρατία τρέχει από τα μπατζάκια των καναλαρχών.
Ανέκαθεν!
Στο πλαίσιο της "δημοκρατικής λειτουργίας" των ΜΜΕ και με αφορμή τον κοροϊδοϊό,  το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολυθεί ένα νέο κυνήγι μαγισσών.
Στο ρόλο των μαγισσών οι οπαδοί του αντιεμβολιαστικού κινήματος.
Βγάζουν λοιπόν στο γυαλί την κάθε εγκάθετη "αυθεντία" που εκ του ασφαλούς και χωρίς αντίλογο, καταφέρεται ενάντια στους "απολίτιστους" και "σκοταδιστές" αρνητές των εμβολιασμών.
Το μόνο που δεν έχουν ζητήσει ακόμα, είναι το κάψιμο στις πλατείες όλων όσων αντιδρούν στην κατάπτωση της ιατρικής επιστήμης...

*Το πόσο έγκυρα και αξιόπιστα είναι τα κανάλια, μπορεί κανείς να το διαπιστώσει ακούγοντας ρεπορτάζ που αφορούν τα του οίκου του.
Έτσι λοιπόν μόλις σήμερα μάθαμε από ρεπόρτερ μεγάλου καναλιού, πως ο τουρισμός του νησιού μας στηρίζεται κυρίως σε επισκέπτες από την Ιταλία!
Μάθαμε ακόμα πως ο Βιώνης μετονομάστηκε σε Βρυώνη (με τον Ομέρ καμία σχέση;) και ο Τσαντάνης σε Τσαγκάνη..
Και πέσαμε ξεροί...

*Και μια και θίξαμε προηγουμένως τα των εμβολιασμών.
Αλήθεια ρε Ηρακλειδείς της ιατρικής επιστήμης, μπορείτε να μας δώσετε τα στοιχεία που σχετίζονται με τον εμβολιασμό των νεαρών γυναικών για την "αντιμετώπιση" του καρκίνου της μήτρας;
Για να σας δω ωρέ δερβίσηδες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου