Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ...

Δεν σταματούν να μας βομβαρδίζουν οι ποικιλώνυμοι αγύρτες (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές κλπ) με το απίστευτα ανιστόρητο "επιχείρημα" πως η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει στη βοήθεια των "φίλων, συμμάχων και εταίρων" και στις δύο άκρες του Ατλαντικού, στην αντιπαράθεσή της με την Τουρκία.
Σε κάθε ευκαιρία, τα τσόλια που υποδύονται την εθνική μας πολιτική και πνευματική ηγεσία, υπενθυμίζουν τις "κοινές αξίες" που συνδέουν τάχα μου τους λαούς του δυτικού "πολιτισμένου" κόσμου και αποτελούν πυξίδα πορείας προς την σωστή κατεύθυνση στον ταραγμένο σύγχρονο κόσμο.
Έπαιξε προχθές μια είδηση που ελάχιστοι ασχολήθηκαν μαζί της και καταδεικνύει την αστείρευτη θρασύτητα και αλητεία των εκπροσώπων-εμπόρων των διαχρονικών "αξιών" του δυτικού κόσμου.
Σχολιάζοντας την επέλαση του Συριακού στρατού για την απελευθέρωση της περιοχής του Ιντλιμπ από τα Τουρκοθρεμένα τζιχαντιστικά καθάρματα (τα οποία υποτίθεται πως απειλούν τον δυτικό πολιτισμό...) ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών δεν δίστασε να προβεί σε μια δήλωση αδιανόητη με βάση το διεθνές δίκαιο: 
   Πομπέο: Σε "αυτοάμυνα" οι εισβολείς, "αδικαιολόγητοι" οι Σύροι 

Όχι απλά εξίσωσε τον εισβολέα με τον αμυνόμενο, αλλά θεώρησε αυτοάμυνα(!!) των Τουρκόσπορων, την αντίδρασή τους στην εκπορευόμενη από τη διεθνή έννομη τάξη πραγμάτων αναγκαιότητα να υπερασπιστεί η Συρία την εδαφική της ακεραιότητα!!
Αυτά  τα ολίγα για κάποιους αφελείς που μπορεί να ξεγελιούνται ακόμα για τις καλές προθέσεις των "φίλων συμμάχων και εταίρων"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου