Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ...

Όπως καταλάβατε πολύ καλά, αναφέρομαι στους εκάστοτε κυβερνώντες αυτής της ρημαδοχώρας.
Τις πράξεις και  παραλείψεις των οποίων πληρώνουμε διαχρονικά.
Με ζημιές μεγάλες και κάποιες φορές με εθνικές καταστροφές (Ποντιακό, Μικρασιατικό, Κυπριακό, κλπ).
Καμαρώστε τους για ακόμη μια φορά:
Άβουλοι και παθητικοί θεατές απέναντι σε μια Τουρκία με ανοιχτά μέτωπα σε τρία φλέγοντα σημεία της ευρύτερης περιοχής (Λιβύη, Συρία, Ιράκ) να επιδίδονται σε "διπλωματικούς" αγώνες δρόμου για να απομονώσουν τάχα μου τον απειλητικό γείτονα.
Σαν να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα, σαν να ζουν σε άλλο κόσμο.
Αν δεν ήταν μαριονέτες κι αυτοί και οι προηγούμενοι -όπως και η μεγαλύτερη γλίτσα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ο Σημίτης στην περίπτωση των Ιμίων*- ήδη η Τουρκία θα έπρεπε το λιγότερο να έχει πιεστεί στρατιωτικά, προκειμένου να κοπούν τα φτερά της και να αναδιπλωθεί ηττημένη σε όλα τα μέτωπα που εκείνη άνοιξε, με την ανοχή, αν όχι την ενθάρρυνση των Ευρωατλαντικών της προστατών. 
Υπό κανονικές συνθήκες και με μια κυβέρνηση με στοιχειώδη πατριωτισμό και ελάχιστο αυτοσεβασμό, η Τουρκία θα έπρεπε ήδη να έχει δεχθεί ένα αποφασιστικό πλήγμα εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, κυρίως της αεροπορίας, όπου το "γλέντι" των πιλότων μας δεν θα περιορίζονταν σε άσφαιρα πυρά και σε εικονικές αερομαχίες...
Αλλά οι μαριονέτες δεν διαθέτουν τέτοια προσόντα...



*Εκείνο το βράδυ (όπως πλέον έχει αποκαλυφθεί από πολλές πηγές, ντόπιες και αλλοδαπές) θα μπορούσε να έχει εξαερωθεί το 80% τουλάχιστον του τουρκικού στόλου, εφόσον υπήρχε συνείδηση και φιλότιμο στα εκσυγχρονιστικά ανδρείκελα/καθάρματα που "κυβερνούσαν" τη χώρα.





1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω εις ολοκληρον και εις το ακέραιον Αριστοφάνη με τα οσα αναφέρεις.....αλλά το μεγα ερωτημα που δεν εχει απαντηθει μέχρι σημερα ειναι:Ποια η ευθυνη των ψηφοφόρων (βολεμενων και μη) σε αυτην την σαπιλα και τον ξεπεσμο που βιωνουμε σημερα?
    Με εκτιμηση
    Γ.Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή