Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Τα απόκρυφα του Βαρουφάκη και η γελοιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να παραλάβει τις «αποκαλύψεις» του κ. Βαρουφάκη. Πρόκειται για το γνωστό «στικάκι» όπου υποτίθεται έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες των συνόδων της Ευρωομάδας όταν ο ίδιος συμμετείχε ως υπουργός οικονομικών της Ελλάδας το 2015. Ο κ. Τασούλας μάλιστα σε μια επίδειξης κακής πρόζας δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει «βαστάζος» του Βαρουφάκη.
Κι εγώ ρωτώ, γιατί αλήθεια ο εν λόγω κύριος και οι απεδέλοιποι του πολιτικού του ήθους και επιπέδου, αποδέχθηκαν να γίνουν «βαστάζοι» π.χ. της λίστας Λαγκάρντ; Μιας λίστας, δηλαδή, προϊόν υπεξαίρεσης των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, που δόθηκε στην Ελλάδα με σκοπό να εκβιαστεί το πολιτικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να πειθαρχήσει στις έξωθεν εντολές και να θέσει τη χώρα υπό καθεστώς κατοχής των δανειστών.
Όχι μόνο παρελήφθη από την Βουλή, αλλά και φρόντισε τότε να «χαθεί» προκειμένου να μην πάρει χαμπάρι κανείς το ύψος των παράνομων καταθέσεων στο εξωτερικό της αριστοκρατίας της πολιτικής και των επιχειρήσεων της χώρας. Της ίδιας που δεν δίστασε να ξεπουλήσει τη χώρα και να την παραδώσει στους γύπες των αγορών. Φυσικά, με το αζημίωτο για την ίδια.
Που ήταν τότε οι ευαισθησίες όλων αυτών που σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε για «παράνομες» ηχογραφήσεις; Κανείς τους όμως δεν τολμά να πει ότι η Ευρωομάδα ήταν και παραμένει ένα άτυπο όργανο της ευρωζώνης, δηλαδή οι σύνοδοί της δεν είχαν και δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα να παίρνουν αποφάσεις για μια χώρα μέλος, όπως η Ελλάδα. Ούτε για καμιά άλλη χώρα της ευρωζώνης.
Παρ’ όλα αυτά, οι δοσίλογοι πρωθυπουργοί και υπουργοί της μνημονιακής κατοχής αναγνώρισαν χωρίς δισταγμό την Ευρωομάδα ως αποφασιστικό όργανο για το παρών και το μέλλον της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου