Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ...

Σφοδρή επίθεση εναντίον των ανθρώπων που πρώτοι ξεκίνησαν (εμπράκτως και όχι φιλολογούντες!) τον αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στο νησί εξαπέλυσε η καλή μας τοπική εφημερίδα, με αφορμή την έκκλησή τους να μετατεθεί χρονικά η εκδήλωση διαμαρτυρίας της 16/2 στην περιοχή Καμαρών όπου διαμένουν.
Τους αποκάλεσε απαράδεκτους διασπαστές(!!) της γενικότερης προσπάθειας για την αποτροπή των σχεδιασμών κατασκευής αιολικών πάρκων από ενδιαφερόμενους επενδυτές στην "πράσινη ενέργεια".
Ανεξάρτητα από το αν ευσταθεί ή όχι το επιχείρημα που προέβαλλαν για την αναβολή της εκδήλωσης οι διαβαλλόμενοι, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους προσβάλλει και να αμφισβητεί τις ειλικρινείς και ανυστερόβουλες προθέσεις τους, όταν είναι οι μόνοι που από την αρχή και με μεγάλο προσωπικό κόστος (ηθικό και ψυχικό) όρθωσαν το ανάστημά τους και εναντιώθηκαν στις ανεμογεννήτριες.
Την ίδια ώρα που κάποιοι όψιμοι αγωνιστές όχι απλά συντάσσονταν με το εγχείρημα, αλλά γίνονταν σημαιοφόροι της "νέας πραγματικότητας" που τάχα μου σηματοδοτούσε η εγκατάσταση των 4 ανεμογεννητριών της ΔΕΗ στις Καμάρες για τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Να θυμίσω επίσης πως ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας υπήρξε και ο Δήμος Πάρου, εκδηλώνοντας ζωηρό ενδιαφέρον να μετάσχει με κάποιο τρόπο στα οφέλη που θα απέρρεαν από την επένδυση με μπροστάρη τον ίδιο τον (τότε) δήμαρχο Γιάννη Ραγκούση.
Απλά τον πρόλαβε το μοναστήρι και προχώρησε μονομερώς στη συμφωνία εξασφαλίζοντας ένα μεγάλο ποσό ως αντάλλαγμα για τα επόμενα 25 χρόνια...
Το μοναστήρι, ο ηγούμενος του οποίου συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας!!! 
Έχουμε δει και έχουμε ακούσει σε αυτό τον τόπο τα πιο απίθανα πράγματα.
Τι να πει και τι να τραγουδήσει κανείς...
Άλαλα τα χείλη των ασεβών.

1 σχόλιο:

  1. Δειλοί Μοιραίοι,Αβουλοι και Δηθεν Επαναστάτες Ανταμα μετα του Καιροσκοπισμου και της εφημερης οικονομίας εις βαρος του Συνολου.....ενας ηταν ο Καψαλης και ο Σαμουηλ και μοναδικο το Κουγκι!Τουτεστιν μεθερμηνευομενον κινητοποιησεις Ιουλιο και Αυγουστο.....
    Γ.Ε.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή