Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΘΑΝΑΣΙΜΗ "ΜΑΓΚΙΑ"...

Το μέγεθος της υποκρισίας που μας διακρίνει, φανερώθηκε σε όλο του το μεγαλείο και στην περίπτωση του δυστυχήματος στον Κηφισό.
Υποκρισία που χαρακτηρίζει τους ΠΑΝΤΕΣ, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.
Σε μια κοινωνία που το αντριλίκι και η μαγκιά μετριέται με τα ποτήρια αλκοόλ που μπορεί να κατεβάσει ο κάθε ανόητος πίθηκος, μόλις προκύψει -και προκύπτει συχνά- απώλεια ζωής εξαιτίας της καταραμένης αυτής "επιταγής", σκίζουμε τα ρούχα μας, πέφτουμε από τα σύννεφα, τάχα μου έκπληκτοι, τάχα μου συγκλονισμένοι.
Υποκρισία που χαρακτηρίζει εξίσου και τη θεσμική μας έκφραση, αυτό που αποκαλούμε Ελληνική πολιτεία.
Η οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την ασφάλεια στους δρόμους κυνηγώντας ως επί το πλείστον τους οδηγούς για ζώνες και κράνη -δραστηριότητα με σημαντική αποδοτικότητα για τα ταμεία...- θέλοντας να τους προστατέψει από τον ...κακό τους εαυτό(;), δίνοντας πολύ λιγότερη προσοχή σε παραβάσεις εξαιρετικά θανατηφόρες και αντικοινωνικές, όπως η χρήση αλκοόλ,  η χρήση κινητού τηλεφώνου, η υπερβολική ταχύτητα και η παραβίαση κόκκινου κατά την οδήγηση.
Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία των τροχαίων αρκεί για να κατανοήσει κανείς τα μεγέθη, αφενός της κρατικής ανοησίας/αναλγησίας αφετέρου της δικής μας μακαριότητας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου