Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

AYTA EΓΡΑΦΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Βιώσιμη ανάπτυξη ή νυν υπέρ πάντων η κονόμα;

Επί μονίμου βάσεως οι ιθύνοντες όλων των βαθμίδων της διοικητικής ιεραρχίας, δηλώνουν/διατρανώνουν την προσήλωσή τους στην σύγχρονη ιερή αγελάδα της πολιτικής και οικονομικής ορολογίας, τη "βιώσιμη ανάπτυξη".
Πέρα από το άστοχο του όρου, ο οποίος -όπως έχω κατά κόρον εξηγήσει- επί της ουσίας είναι αυτοαναιρούμενος αφού Ανάπτυξη και Βιωσιμότητα δεν μπορούν να συνυπάρξουν επί μακρόν, αν αποδεχθούμε τη νοηματοδότηση της ορολογίας, μένει να ανιχνεύσουμε και το κατά πόσο αυτή υπηρετείται από τις πρόθυμες λογο-θεραπαινίδες της.
Σε επίπεδο ρητορικής, είναι αλήθεια σημειώνεται τρομακτική επιτυχία, αφού απαξάπαντες οι πρωταγωνιστές αλλά και κομπάρσοι του πολιτικοοικονομικού γίγνεσθαι απαγγέλλουν σε ρυθμό παπαγαλίας τις γνωστές νερόβραστες ρετσέτες περί ανάπτυξης, που θα σέβεται το πολιτισμικό και φυσικό μας περιβάλλον και άλλα σχετικά του συρμού παγκοίνως γνωστά, άρα αχρείαστο να τα παραθέσω.
Για το λόγο αυτό, κάθε τρεις και λίγο, συνέδρια, διαβουλεύσεις, ημερίδες, ειδικές συνεδριάσεις οργάνων, αφιερώματα, "δράσεις" και κάθε τι που θα μπορούσε να ελκύσει επικοινωνιακά το φιλοθεάμον κοινό. 
Αυτά σε επίπεδο ρητορικής...προθέσεων!
Στην πράξη όμως ακολουθείται η απόλυτα αντίθετη πορεία.
Και τα όποια εμβαλωματικά και συμπληρωματικά μέτρα περιορισμού της άναρχης και τρελής "ανάπτυξης" θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αν δεν προσέκρουαν στο διαβόητο πολιτικό κόστος, καλυπτόμενο πίσω από το φερετζέ της "υποστελέχωσης των υπηρεσιών", πάνε περίπατο.
Άλλωστε μόλις σκάσει μύτη ο Μάιος, ποιες αποφάσεις και ποιοι κανονισμοί και ποιες ευαισθησίες.
Νυν υπέρ πάντων η κονόμα!!!
Για νάμαστε σοβαροί δηλαδή...
 Αυτά και καλή τουριστική περίοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου