Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ο Γιούνκερ στην Βουλή, η Δημοκρατία στο απόσπασμα…

Bγήκε στο κεφαλόσκαλο να τον υποδεχτεί ο πρόεδρος της Βουλής και να τον οδηγήσει στα ενδότερα. Ανέβηκε στο Βήμα της Βουλής και μίλησε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μίλησε στους υποτελείς Έλληνες βουλευτές.
Υποτελείς, αφού όσα ψηφίζουν δεν αποτελούν προϊόντα της ελεύθερης βούλησής τους αλλά κείμενα μεταφρασμένα στα αγγλικά. Δεν το λέω εγώ. Το είπε φόρα παρτίδα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Ηξερε καλά σε ποιους απευθυνόταν ο κ. Γιούνκερ.
Ηξερε ότι μιλούσε σε πολλούς από εκείνους που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και μετά οι ίδιοι το έκαναν ΝΑΙ. Ήξερε λοιπόν ότι μιλάει σε «υπηκόους» που ότι και να του πει θα το κάνουν, θα το ψηφίσουν. Μια φορά του είχε πει να ψηφίσουν ΝΑΙ, αυτοί τον παράκουσαν αλλά πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρεις κατάπιαν αμάσητη την ψήφο τους και από τότε ψηφίζουν ό,τι τους πει.
Παράπονο δεν μπορεί να έχει για αυτό ήταν «πατρικός» μαζί τους. Τους διαβεβαίωσε πως όσο κάνουν ότι τους λέει, θα μιλάει για αυτούς με τα καλύτερα λόγια. Αρκεί να είναι υπάκουοι. Τι τον νοιάζει τον συντηρητικό κύριο Γιούνκερ αν ο πρωθυπουργός δηλώνει πως είναι αριστερός. Το θέμα είναι η γάτα να πιάνει τα ποντίκια.
Ο «αριστερός» πρωθυπουργός ψηφίζει μνημόνια και περικοπές με την άνεση του πιο ορκισμένου νεοφιλελεύθερου.
Εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών και οι επιτελείς του μεταφράζουν άριστα από τα αγγλικά.
Μια κυβέρνηση υπάκουη και πειθήνια, μια Βουλή (μιλάμε πάντα για την συντριπτική πλειοψηφία της) πειθαρχημένη και έτοιμη να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία των δανειστών. Ο κ. Γιούνκερ στο Βήμα της ελληνικής Βουλής και η Δημοκρατία στο απόσπασμα.
Αν δεν είναι έτσι, αναρωτηθείτε φίλοι αναγνώστες. Μπορεί η ελληνική Βουλή να ψηφίσει ένα μέτρο χωρίς την έγκριση του κ. Γιούνκερ; Μπορεί να νομοθετήσει για παράδειγμα την ελάχιστη αύξηση του κατώτατου μισθού που την περιφέρει στα Γιούρογκρουπ ο κ. Τσακαλώτος και τρώει συνέχεια πόρτα; Ασφαλώς όχι.
Τίποτα δεν μπορεί όπως δεν θα μπορεί και μετά τον Αύγουστο του 2018 που τάχα θα βγούμε από τα μνημόνια. Το «ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα» που ζήτησαν οι εταίροι από τον υπουργό Οικονομικών θα είναι τελικά ένα ακόμα μνημόνιο γραμμένο αυτή την φορά από την ίδια την κυβέρνηση.
Θα είναι ένα ακόμα μνημόνιο αυτή την φορά χωρίς χρηματοδότηση που θα μας αναγκάσουν να λέμε ότι το γράψαμε μόνοι μας. Τούτων δοθέντων γιατί να μην εμφανιστεί στο βήμα της Βουλής ο κ. Γιούνκερ. Δικό του είναι το «μαγαζί»…
Γιώργος Χελάκης 
Πηγή: pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου