Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΣΥΝΗ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΠΑΜΠΗΣ

Σε σύγχυση βρίσκεται το δημοσιογραφικό φαινόμενο του ΣΚΑΪ, Μπαμπης Παπαδημητρίου, αφού για πανομοιότυπα ζητήματα εκφράζει αντικρουόμενες απόψεις. Τα λεγόμενα του κ. Παπαδημητρίου για τις εξαγγελίες Τσίπρα, σε σύγκριση με τα σχόλιά του για το κοινωνικό μέρισμα 500 εκατ. του Σαμαρά το 2014, οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα πως πρόκειται για διχασμένη προσωπικότητα.
του Άγγελου Προβολισιάνου
Το πρωί της Παρασκευής ο σχολιαστής του ΣΚΑΪ χαρακτήριζε «πολιτική εξαγοράς ψήφων» τα μέτρα ανακούφισης χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Στην αρχή, προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει, λέγοντας εμμέσως πως τα χρήματα αυτά έπρεπε να δοθούν στους ανέργους. «Όλοι αυτοί (σ.σ. άνεργοι) δεν είναι στο εκλογικό στόχαστρο του Τσίπρα» ανέφερε, ασχέτως αν δεν διάγουμε προεκλογική περίοδο. Επίσης, αν τα χρήματα δίνονταν στους ανέργους, μήπως θα ασκούσε κριτική γιατί δεν δόθηκαν στους χαμηλοσυνταξιούχους;
Στη συνέχεια, αν και ο Λυριτζής προσπαθούσε να τον ευθυγραμμίσει με την πραγματικότητα, εκείνος συνέχισε, αποκαλώντας τις εξαγγελίες Τσίπρα «γερασμένη πολιτική επιλογή». Κάπως έτσι, έφτασε και στο συμπέρασμα πως «δεν υπάρχει περισσευούμενο μέρισμα αγάπη μου γλυκιά. Τι είναι αυτά που λέτε;».
Αναζητώντας τα λεγόμενα του κ. Παπαδημητρίου τότε που ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε το κοινωνικό μέρισμα για φτωχούς και ενστόλους, βρεθήκαμε προ... εκπλήξεως. Συγκεκριμένα, στις 18/3/2014 η πολύμηνη διαπραγμάτευση με την τρόικα έλαβε τέλος, με τον τότε πρωθυπουργό να ανακοινώνει μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από την κρίση, προσφέροντας παράλληλα οικονομική ενίσχυση στους ενστόλους με μισθό κάτω των 1.500 ευρώ. Τότε, λοιπόν, αναφορές όπως «πολιτική εξαγοράς ψήφων» ή «γερασμένη πολιτική επιλογή» δεν βρίσκονταν στο λεξιλόγιό του. Αντιθέτως, το μέρισμα αυτό ενίσχυε την οικονομία!
«Είναι πολύ καλός ο χειρισμός που γίνεται κατά τη γνώμη μου διότι βρήκαν τελικώς μία σοφή λύση. Ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την ενισχύουν γιατί μειώνουν το κόστος των επιχειρήσεων, που είναι πολύ σημαντικό. Την ενισχύουν αυξάνοντας τη ζήτηση διότι δίνουν χρήματα σε ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο, παρά να τα ξοδέψουν. Δεν μπορούν να τα βάλουν κάπου αλλού» έλεγε τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου