Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ!!

Η προτροπή των "αγανακτισμένων" αστυνομικών καταγεγραμμένη σε βίντεο από τα προχθεσινοβραδυνά επεισόδια στη Ν.Σμύρνη (που στιγματίστηκαν εκτός των άλλων από τον άγριο ξυλοδαρμό και βαρύ τραυματισμό συναδέλφου τους), θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα τυχαίο συμβάν.

Ένα μεμονωμένο γεγονός, που για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο με μια πρώτη ματιά δεν θ' αρκούσε ως αφορμή για γενικεύσεις. 

Είναι όμως έτσι;

Σε  μια χώρα, όπου το δόγμα "το κράτος είστε εσείς" καλά κρατεί από την εποχή που το διατύπωσε ο πατέρας του τωρινού πρωθυπουργεύοντος.

Σε μια χώρα, όπου η αστυνομία απέκτησε και αποκτά  "εξουσίες" ελέω κυβερνώντων οι οποίες είναι αδιανόητες για σύγχρονο και συντεταγμένο κράτος.

Σε μια χώρα, όπου η αστυνομία χρησιμοποιείται περισσότερο ως μηχανισμός καταστολής εναντίον των πολιτών της, οι οποίοι με ευθύνη των κυβερνώντων (που λέει ο λόγος..) υφίστανται τις συνέπειες αντικοινωνικών και αντεθνικών επιλογών των "φίλων συμμάχων και εταίρων" εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Σε μια χώρα, όπου η αστυνομία έχει "μεταλλαχθεί" σε αιχμή του δόρατος κατά της ...πανδημίας (!!!) κυνηγώντας τους πολίτες σε πλατείες, δρόμους, παραλίες κι εξοχικά, επιβάλλοντας παράνομα και αντισυνταγματικά πρόστιμα για το καλό τους!!!

Σε μια χώρα, όπου η αστυνομία έρχεται σε καθημερινή σύγκρουση όχι μόνο (όπως οφείλει) με το αδίκημα, το έγκλημα, ή την όποια παραβατική συμπεριφορά, αλλά με το σύνολο της κοινωνίας, για ζητήματα που με κανένα τρόπο δεν την αφορούν.

Σε μια χώρα, όπου η αστυνομία "προστατεύει τον πολίτη" από τον εαυτό του, η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι αναπόδραστη.

Και σε συνθήκες σύγκρουσης γεννιέται μίσος και διαρκής διάθεση αντεκδίκησης, ανάμεσα στις αντίπαλες πλευρές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αδύνατο να θεωρηθεί ως ατυχές συμβάν.

Αντίθετα, καταδεικνύει μια νοοτροπία που διαχέεται από "πάνω προς τα κάτω", από την πολιτική ηγεσία προς τους ένστολους και χαρακτηρίζει διαχρονικά το πολιτικό μας σύστημα.   






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου