Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 12 ΕΤΏΝ!!!

Πέρασαν μόλις (!) 12 χρόνια από τότε που έθεσα ως δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΠ (ΔΕΠΑ σήμερα) ζήτημα ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης, ολοκληρωμένης πρότασης-πακέτο που αφορούσε την εν γένει λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τη χρήση του κτιρίου Δημητρακόπουλου.

Για την ιστορία θυμίζω, πως η πρόταση αυτή προέβλεπε -μεταξύ άλλων- τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο εν λόγω κτίριο και τη "μετάλλαξή" της σε μια "Κιβωτό Γνώσης της Παριανής Ιστορίας", όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσα το προτεινόμενο εγχείρημα.

Φυσικά και από αυτό εδώ το βήμα, όπως συνηθίζω, επανήλθα ουκ ολίγες φορές, ενοχλώντας τους τοπικούς μας άρχοντες, αλλά και τους πολιτιστικούς φορείς.

Είναι ευτύχημα, που επιτέλους πάρθηκε η απόφαση, αν και προκαλεί εντύπωση η περιβολή της με σιωπή...

Ελπίζω και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της προσωρινής επιτροπής, που θα κατατείνουν στη δημιουργία ενός οργανωτικού σχήματος που θα στελεχώνεται με συμπολίτες που θα έχουν αφενός γνωστική επάρκεια, αφετέρου μεράκι για τη διάσωση, καταγραφή και ανάδειξη της ιστορίας του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου