Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Πόσο ακόμη θα επιτρέπουμε να συνεχίζεται η ανθρωποκτονία;

 

Οι εισαγγελικές αρχές στην περιοχή του Πιεμόντε της Ιταλίας, σύμφωνα με το Reuters (15/3), δήλωσαν τη Δευτέρα που μας πέρασε ότι κατάσχεσαν μια παρτίδα 393.600 δόσεων του εμβολίου AstraZeneca COVID-19 μετά το θάνατο ενός άνδρα λίγες ώρες μετά την παραλαβή του. Ταυτόχρονα η εισαγγελία διέταξε διεξαγωγή προανάκρισης για πιθανή ανθρωποκτονία.


Η εισαγγελία κινήθηκε αφού πρώτα η περιφερειακή διοίκηση του Πιεμόντε ανέστειλε τη χρήση της παρτίδας ABV5811, όταν ο Σάντρο Τονγκάτι, ένας 57χρονος δάσκαλος μουσικής, αρρώστησε και πέθανε αμέσως μετά το εμβολιασμό του. Ο Τονγκάτι εμβολιάστηκε το Σάββατο το απόγευμα, είπε η σύζυγός του στις ιταλικές εφημερίδες. Ανέπτυξε υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας και ένιωσε ξανά άρρωστος την Κυριακή το πρωί. Κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά πέθανε λίγο αργότερα.

Οι δικαστές στη Σικελία την περασμένη εβδομάδα είχαν διατάξει επίσης την κατάσχεση μιας άλλης παρτίδας εμβολίου AstraZeneca μετά τους ξαφνικούς θανάτους δύο ανδρών που είχαν μόλις εμβολιαστεί. Η ιταλική κυβέρνηση έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη σύνδεση των θανάτων με το εμβόλιο κι έτσι επέτρεψε να συνεχίσει να χορηγείται το εμβόλιο AstraZeneca.

Όμως μετά τις ενέργειες των εισαγγελικών αρχών του Πιεμόντε και την προκαταρκτική ανάκριση για ανθρωποκτονία με αφορμή το θάνατο του 57χρονου Τονγκάτι, η ιταλική κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να ανακοινώσει αναστολή των εμβολιασμών με AstraZeneca για «προληπτικούς λόγους». Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή να διεξαχθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές έρευνες για να επιβεβαιωθεί, ή να αποκλειστεί η σχέση του συγκεκριμένου εμβολίου και των θανάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου