Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ (ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ)...

*"Τέτοιοι που είμαστε καλά μας κάνουνε"!!

Έξαλλος ο φίλος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, με το άκουσμα των νέων "πανέξυπνων μέτρων", αφού πέταξε την παραπάνω ατάκα, διατύπωσε για μια ακόμη φορά την απορία του: "πως και δεν τους έχουμε πάρει ακόμη με τις πέτρες";

Τι να του απαντήσω.

Αφού κι εγώ την ίδια απορία έχω...

 


*Η κοροϊδία με τους επιστήμονες προσλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά:

Τώρα πια, φοβούμενοι τις συνέπειες των εισηγήσεών τους στην κουλοκυβέρνηση, λακίζουν ένας-ένας και παριστάνουν τους διαφοροποιημένους,

Πρώτη και καλύτερη στο χορό των όψιμα αποστασιοποιημένων η Παγώνη, η οποία άκουσον-άκουσον ανακάλυψε 12 μήνες μετά πόσο ατελέσφορα είναι τα απαγορευτικά!!!

Θα μου πείτε και δίκαια, πως αυτή δεν θυμάται σήμερα τι είπε μόλις χθες...

 

*Αν πάρει κανείς στα σοβαρά τα όσα γράφονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή για τον τουρισμό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στο τέλος θα χάσει τον μπούσουλα.

Το πόσο αντιφατικά, το πόσο αλληλοαναιρούμενα είναι μεταξύ τους κάποια άρθρα/αναλύσεις, είναι κάτι που μου προκαλούσε και μου προκαλεί εύλογα την απορία:

Ελέγχουν το περιεχόμενο μιας δημοσίευσης οι "αναμεταδότες", ή άκριτα και "ελαφρά τη καρδία" συμμετέχουν στη διασπορά αλογόμυγων στην ατμόσφαιρα;


*Αν μπορέσει κάποιος καλός χριστιανός να μου πει για ποιο λόγο "απολυμαίνουν" τους δημόσιους χώρους (πλατείες, σχολεία, κλπ), όταν από την αρχή της "πανδημίας" μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ένας επιστήμονας (με ή χωρίς εισαγωγικά) ν' αναγνωρίσει την σκοπιμότητα αυτού του μέτρου, θ' αρχίσω να βλέπω με συμπάθεια τον Σύψα.

Θα μου πείτε εδώ έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με άλλα ζητήματα, όπως λόγου χάρη η χρήση της μάσκας, εσένα οι απολυμάνσεις σε μάραναν;


*Ήτανε στραβό το κλίμα... 

Δε μας έφτανε η ρύπανση με τα κλασικά μέσα, όπως κουτάκια μπύρας, κουτάκια αναψυκτικών, άδεια πακέτα τσιγάρων, σακούλες, συσκευασίες κρουασάν, κ.α. που συναντούσαμε (οι περιπατητές) κατά μήκος των δρόμων, ως αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου πολιτισμού που χαρακτηρίζει -κυρίως- συνεργεία αλλοδαπών εργαζόμενων σε οικοδομές, τώρα μας προέκυψαν και τα μέσα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κ.α.

Η αποθέωση της αλητείας, είναι η συνήθεια να περνάνε δίπλα ακριβώς από τους πεζούς και να τα πετάνε κυριολεκτικά μέσα στα μούτρα τους.

 

*Η προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί το ελάχιστο και ν' αποκτήσει υπόσταση μεγαλείου το αυτονόητο, έχει καταστεί κανονική επιστήμη για κάποιους της "ενημέρωσης" εδώ στο νησί.

Πολλή βαβούρα, πολύ γλείψιμο, πολλή φιλολογία περί "προσφοράς" και μάλιστα "μεγάλης" για ορισμένους εκλεκτούς, πλήρης αποσιώπηση της αληθινής προσφοράς πολλών αθέατων και ανώνυμων ηρώων της καθημερινότητας.

Δεν συζητάμε το ενδεχόμενο οι τελευταίοι να έχουν την "αμαρτωλή ιδιότητα" να είναι και ντόπιοι... 

 

 

 

 

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου