Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

TO ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ (ή μήπως πρόκειται περί σφαγής;)

Αυτά που ζούμε εδώ κι εννιά περίπου μήνες, είμαι σίγουρος, πως δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί ως θεατρικό σενάριο ούτε ο ίδιος ο Ιονέσκο.

Καταστάσεις βγαλμένες μέσα από Οργουελικές ενοράσεις, που δεν συνάντησαν -και δεν δείχνει αυτό ν' αλλάζει προσεχώς- καμία ουσιαστική κοινωνική αντίσταση.

Παγκοσμίως!

Η επίθεση στα αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Καταλύθηκε όλο σχεδόν το φάσμα των κατακτήσεων που επέφεραν ως κοινωνικό αγαθό/νομικό αποτέλεσμα οι τρεις μεγάλες επαναστάσεις των τριών τελευταίων αιώνων.

Αλλά ας εστιάσουμε στα του οίκου μας.

Με ποιον τρόπο επέλεξαν οι κρατούντες να διαχειριστούν την "πανδημία"; 

Κατ' αρχήν με την "κοινωνική αποστασιοποίηση".

Πως ορίζεται αυτή κατ' αυτούς; 

Με τον εγκλεισμό στα σπίτια της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών!

Με την υποχρεωτική αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (ή εναλλακτικά, επίδειξη εγγράφου) προς τον Μεγάλο Αδερφό 13033, στην έγκριση ή μη του οποίου υπόκειται το "αίτημα" για μετακίνηση προς κάλυψη ζωτικών ατομικών ή οικογενειακών αναγκών!

Με την "αναδιάταξη" της εμπορευματικής οικονομίας υπέρ των μεγάλων αλυσίδων λιανικού εμπορίου και τον ανελέητο διωγμό έως θανάτου της μικρής επιχειρηματικότητας.

Με την απαγόρευση "εξόδου" (sic) πολιτών από έναν νομό σε κάποιον άλλο!

Με την επιβολή οροφής (πλαφόν επί το ελληνικότερον) στον αριθμό των μελών μιας οικογένειας που δικαιούνται να συνευρίσκονται μέσα σε σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη κλπ, κλπ.

Με την ουσιαστική απαγόρευση τέλεσης θρησκευτικών τελετών!

Με την προσπάθεια επιβολής του εμβολιασμού με ένα σκεύασμα για το οποίο από πολλές πλευρές (μιλάμε για κορυφαίους επιστήμονες και όχι "ψεκασμένους") υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις και ισχυρός αντίλογος! 

Όλα αυτά όμως, ουδόλως εμπόδισαν τους σοφούς διαχειριστές της "πανδημίας" μας να μετακινούνται σε καθημερινή βάση σε όλη την επικράτεια, τάχα μου για συσκέψεις και διαβουλεύσεις με "φορείς", την ίδια ώρα που προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι της τηλεργασίας.

Να μην αναφερθώ διεξοδικά στο "υπέρκομψο" τσόκαρο που παριστάνει την "Πρώτη Κυρία" και την ανεκδιήγητη πρόσφατη συμπεριφορά της...

Κι ενώ το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην ελεύθερη μετακίνηση τελεί υπό αναστολή (καταστολή καλύτερα...), αυτοί "αποφάσισαν και διέταξαν" -στη ζούλα βεβαίως βεβαίως - πως μπορεί ο κάθε Βαζεβουζούκος εξ' Εσπερίας αλλά και αλλαχόθεν ορμώμενος, ν' αφικνείται στη χώρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Κι ενώ απαγόρευσαν τα ενδοοικογενειακά τραπεζώματα άνω των 9 ατόμων εν μέσω εορτών, επιτρέπουν τα τηλεοπτικά σώου με συναγελασμό σε μικρούς χώρους 30, 40 και 50 ατόμων, συχνά εναγκαλιζόμενων και χαριεντιζόμενων, με την αναγκαία υπενθύμιση πως έκαναν προηγουμένως τεστ!!!

Κάτι ανάλογο με τον συναγελασμό εντός των αεροπλάνων, που όμως καθίσταται ακίνδυνος ιδιαίτερα μετά την τονωτική ένεση των 120 μυρίων που ακουμπήσαμε ως κοινωνία ηλιθίων σε μια και μόνη αεροπορική εταιρεία.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το τεχνηέντως "πολυαναμενόμενο" ως μάννα εξ ουρανού (λέγε με pfizer) εμβόλιο κατέφθασε στη χώρα μας με χολυγουντιανού τύπου σκηνοθεσία, που περιελάμβανε την εντός επικρατείας διαδρομή, (μετά από μια μοναχική πορεία τουλάχιστον 3.500 χιλιομέτρων!!!), λες κι από τα σύνορα και μετά ελλόχευε ο κίνδυνος απαγωγής ή καταστροφής του ανεκτίμητου αυτού θησαυρού της φαρμακευτικής επιστήμης, από τους Νταβέληδες της υπανάπτυκτης Ελλάδας!!

Η αποθέωση του εμπαιγμού και της κοροϊδίας από τους δόλιους υποτακτικούς της

νεοταξίτικης κανονικότητας σε βάρος σύμπασας της κοινωνίας.

 

Και για όσους θεωρήσουν υπερβολικά τα ανωτέρω, ένα μικρό απόσπασμα από ένα άλλο εμβληματικό έργο του Ευγένιου ( Παιχνίδι της σφαγής ).

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική...


«Σας συγκέντρωσα εδώ για τελευταία φορά, στην πλατεία της πόλης μας, για να σας ενημερώσω: Μας συμβαίνει κάτι εντελώς ανεξήγητο. Δεχθήκαμε επίθεση από ένα λοιμό αγνώστων αιτιών. Οι γειτονικές πόλεις και χώρες μας έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Στρατός έχει κυκλώσει την πόλη μας. Κάθε είσοδος και έξοδος απαγορεύεται. Μέχρι χτες ήμασταν ελεύθεροι, όμως από σήμερα είμαστε σε καραντίνα.

Συμπολίτες κι επισκέπτες της πόλης μας, μην επιχειρήσετε να δραπετεύσετε, γιατί θ’ αντιμετωπίσετε τα πυρά των στρατιωτών που καραδοκούν σε κάθε έξοδο της πόλεως. Χρειάζεται να οπλιστούμε με όλο το θάρρος που διαθέτουμε.

Επίσης χρειάζονται γερά χέρια ν’ ανοίγουν τάφους. Τα οικόπεδα, οι ακάλυπτοι χώροι, οι αυλές, τα γήπεδα, όλα επιτάσσονται, γιατί τα νεκροταφεία γέμισαν.

Επίσης ζητώ εθελοντές να επιτηρούν τα μολυσμένα σπίτια, μήπως κάποιος μπει ή βγει. Θα ορίσουμε ορκωτούς επόπτες που θα επισκέπτονται τα σπίτια… για να αναφέρουν στις αρχές, προκειμένου να απομονωθούν οι πιθανοί φορείς.

Όποιος μπαίνει σε μολυσμένο σπίτι θα θεωρείται ύποπτος και θ’ απομονώνεται εκεί μέσα. Φυλαχτείτε από τους υπόπτους. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ τους για το καλό του συνόλου!

Ζητάμε γιατρούς, νεκροθάφτες, σαβανωτές και κάθε χρήσιμη για την περίσταση ειδικότητα.

Κάθε πολίτης οφείλει να προσφέρει στον συνάνθρωπό του: να τον επιτηρήσει ή να του κλείσει τα μάτια. Το σύνθημά μας είναι, «Θάψε τον πλησίον σου, μπορείς!».

Αντίδοτο για τον λοιμό δεν έχουμε βρει. Προσπαθούμε να τον περιορίσουμε, μήπως μερικοί τυχεροί επιβιώσουν, όμως αυτό είναι άγνωστο.

Απαγορεύονται οι συνεστιάσεις και όλα τα θεάματα. Τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα καφενεία θα λειτουργούν ελάχιστες ώρες, για να περιοριστεί η εξάπλωση ψευδών ειδήσεων. Διότι υπάρχει η υποψία πως το κακό που μας βρήκε προέρχεται από κάτι ανώτερό μας, από τον ουρανό, και καθετί από τον ουρανό διαβρώνει σαν αόρατη βροχή τις στέγες, τους τοίχους και τις ψυχές μας.

Όπως σας είπα, αυτή είναι η τελευταία δημόσια συγκέντρωση. Ομάδες πάνω από τρία άτομα θα διαλύονται. Επίσης, απαγορεύεται να περιφέρεστε άσκοπα. Όλοι οι πολίτες επιβάλλεται να κυκλοφορείτε ανά δύο, για να επιτηρείτε ο ένας τον άλλο.

Τώρα γυρίστε στα σπίτια σας και μείνετε εκεί. Θα βγείτε μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.

Ειδικά συνεργεία θα στιγματίζουν την πόρτα κάθε μολυσμένου σπιτιού: θα κάνουν έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό με μπογιά στην πόρτα και θα γράφουν, ‘’Ελέησόν με, Κύριε!’’».

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου