Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ 1986-87

  

Η συνάντηση είχε οριστεί να γίνει στο σουβλατζίδικο του Μαραθιού.

Εκείνο το παλιό κουτούκι, που μαζευόμαστε κάποιοι φίλοι και πίναμε σε τακτά διαστήματα κανένα κρασάκι συνοδευόμενο από τους εκλεκτούς κρεατομεζέδες του.

Είχα πεισμώσει να στήσω ντε και καλά ομάδα από τις Λεύκες, έτσι ώστε να μετάσχουν όλα τα χωριά στο εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπως είχαμε αποφασίσει στη συνάντηση στον "Αρχίλοχο" οι εκπρόσωποι από όλα τα υπόλοιπα χωριά, συμπεριλαμβανομένης και της Αντιπάρου.

Η μεγάλη δυσκολία έγκειτο στη "λειψανδρία" που καταγράφονταν στο χωριό τότε, με αποτέλεσμα  να μαζεύονται με το ζόρι 8 ντόπιοι για τον σχηματισμό ομάδας.

Την ευθύνη της μάζωξης ανέλαβε κατόπιν έκκλησής μου ο (νεοπροσληφθείς τότε συνάδελφος στην ΕΤΕ) Γιώργος Λουκής και πρόεδρος του συλλόγου, με την υπόσχεση πως από τη μεριά μου, θα βοηθούσα στην ανεύρεση εθελοντών εκτός Λευκών για "μεταγραφές". 

Και το θαύμα έγινε!

Με την προσθήκη την τελευταία στιγμή και της δικής μου συμμετοχής* (επιπλέον, χρεώθηκα και το πόστο του προπονητή) φτιάξαμε την αρχική ενδεκάδα, βοηθούντων και δυο μεταγραφών από Παροικία και Νάουσα μεριά (αργότερα μια από Μάρπισσα).

Για την ιστορία, ο ένας λεγεωνάριος ήταν ο Νίκος Βαφίας, συνάδελφος στην Εμπορική Τράπεζα, και ο άλλος ο Γιώργος (αν δεν με απατά η μνήμη μου) Αγγελίδης γιος του Γυμνασιάρχη Πάρου τότε. 

Το ενδιαφέρον με την ομάδα αυτή ήταν πως αν και φτιάχτηκε οριακά, φιλοδώρησε -ειδικά στον πρώτο γύρο- με μπόλικα γκολ όλους τους αντιπάλους.

Η δημιουργία της ομάδας απετέλεσε την αφορμή να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου των Λευκών, προκειμένου να σταματήσει αυτή να προπονείται στο γήπεδο του Mαρπισσαϊκού.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία προκλήθηκε έντονο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό γενικότερα εκ μέρους των νέων του χωριού

Δυστυχώς, όμως δεν κράτησε για πολύ....

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Τσαντουλής Γιώργος, Μπαρμπαρής Παναγιώτης, Βαφίας Νίκος, Βιτζηλαίος Αποστόλης, Καπαρός Γιάννης, Λαμπράκης Ζαχαρίας.

Καθιστοί: Γεμελιάρης Μανώλης, Ρούσσος Γιώργος, Αγγελίδης Γιώργος, Παντελαίος Ηλίας, Καλακώνας Σπύρος.

 


*Την περίοδο εκείνη ήμουν μέλος του Δ.Σ. έφορος αθλητισμού, ποδοσφαιριστής και προπονητής της παιδικής/εφηβικής ομάδας του "Αρχίλοχου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου