Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πρώτο Παριανό πρωτάθλημα μπάσκετ 1985-86

 

 

Κάποια γεγονότα αν και πολύ σημαντικά για την εξέλιξη του αθλητισμού στο νησί, παραμένουν άγνωστα στην πλειοψηφία των Παριανών.

Κι αυτό γιατί αυτοί που "καταγράφουν" την ιστορία του τόπου για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, είτε τα υποτιμούν, είτε τα αποσιωπούν σκοπίμως. 

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε στιγμιότυπα από τον πρώτο αγώνα του πρώτου (εκτός σχολικών μονάδων) πρωταθλήματος μπάσκετ που διοργανώθηκε ποτέ στο νησί, στο γήπεδο της Παροικίας.

Η διοργάνωση αυτή ήταν αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησα γύρω στα τέλη του 1984, όντας τότε Έφορος Αθλητισμού στον  "Αρχίλοχο".

Να σημειώσω για την ιστορία, πως στην προσπάθεια αυτή καθοριστική υπήρξε η συμβολή του εικονιζόμενου Δημήτρη Κλεφτόγιαννη που εκτός από την συμμετοχή του ως παίκτης είχε αναλάβει και την προπόνηση των δύο ομάδων του "Αρχίλοχου", ανδρικής και γυναικείας. 

Ανεκτίμητη, όπως είχα και σε παλαιότερο αφιέρωμα αναφέρει για την εν γένει προσφορά του στο νησί, υπήρξε η βοήθεια από τον Νίκο Κατρή, ο οποίος όχι μόνο προσέφερε δωρεάν εργασία για τον ηλεκτροφωτισμό του πρόσφατα ανακαινισμένου γηπέδου, αλλά δώρησε και όλο το πανάκριβο ηλεκτρολογικό υλικό (προβολείς, καλώδια, κλπ) για να είναι λειτουργικό το γήπεδο ακόμα και το βράδυ.

Τέλος καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του Μανώλη Μπαρμπαρή (που εικονίζεται αγωνιζόμενος...) φανατικού φίλου του αθλήματος και σταθερού υποστηρικτή των δράσεών μου τότε στον αθλητισμό και όχι μόνο.

 

1 σχόλιο:

  1. Αρίστο δυστυχώς,
    (σε συνέχεια)
    ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά θυμούνται τους πρόδρομους-πρωτεργάτες προσπαθειών ή δραστηριοτήτων στον δημόσιο βίο. Εδώ πολλές φορές, δεν θυμούνται στο οικογενειακό βίο και ιδιαίτερα ά βαθμού …..και εκεί η πίκρα είναι πολύ μεγάλη….!!!
    Αφιερωμένο το παρακάτω γνωμικό στους εραστές της λήθης….

    «Μόνου γαρ αυτού και θεός στερίσκεται, αγένητα ποιείν άσσ’ αν ή πεπραγμένα» Ακόμα και ο Θεός δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει σαν να μην έχουν γίνει αυτά που έχουν γίνει
    Αγάθων, 450-400 π.Χ., Αρχαίος τραγικός

    Με εκτίμηση
    Γ.Ε.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή