Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ανέμελοι εξορκιστές ενός προαναγγελθέντος ολέθρου

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν χρειάζεται να επαναδιατυπώσουμε αυτό που πρότειναν πολύ πιο αρμόδιοι αναλυτές (όπως ο ναύαρχος Φενέκος), αν θέλουμε να αποκρούσουμε πολιτικά και διπλωματικά την απειλή τελειωτικής καταστροφής που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αν στο επόμενο 15ήμερο η φερόμενη ως κυβέρνηση της χώρας δεν πράξει τα αυτονόητα:

“Γι αυτό εμείς πρέπει επειγόντως να οριοθετήσουμε με συγκεκριμένα στίγματα τα εξωτερικά όρια της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας μας σε όλο το εύρος μέχρι την Κύπρο και να τα υποβάλλουμε στις άλλες χώρες της περιοχής που τις αφορούν ως τις αντιλήψεις μας, καθώς και στον ΟΗΕ, και για δημοσίευση στα σχετικά Bulletins (αμελλητί όπως προβλέπεται στο άρθρο 74 και 283 του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας). Επίσης να κάνουμε πρακτικές διευθετήσεις (όπως προβλέπεται στο ΔΔ της Θάλασσας) για να επιβεβαιώσουμε την βούλησή μας να ενασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.”
Αν δεν τα πράξει αυτά εντός της διορίας των 40 ημερών που της δίνει ο ΟΗΕ (μετά από την αντίστοιχη υποβολή των συντεταγμένων του Μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης), ο Ερντογαν θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα κατοχύρωσης de facto των προσαρτήσεων ελληνικού εδάφους που υποδηλώνουν οι πρόσφατες κινήσεις του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Κινήσεις των Τούρκων που είχαν προαναγγείλει χωρίς αντίλογο από ελληνικής πλευράς και τώρα απειλούν ευθέως την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, κατ’ αρχάς γύρω από τις ακτογραμμές Δωδεκανήσων, Ρόδου, Καρπάθου, Καστελόριζου, Κύπρου και Κρήτης — δεδομένου ότι τα χωρικά ύδατα και η υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών και νησίδων δεν είναι “νερά”, αλλά έδαφος που έχει ήδη”καταπατηθεί” ή “απειληθεί” (από τον Ερντογάν) με καταπάτηση “μετά τις γιορτές”.


Αργά ή γρήγορα, μέχρι τα τέλη του 2020, η Ελλάδα θα συρθεί από τον Σουλτάνο και την πολυπληθή 5η φάλαγγα (ελληνωνύμων και αλλοδαπών) σε κάποια σπασμοδική δυναμική “αντίδραση”, υπό την πίεση ελεγχόμενης “εσωτερικής έντασης” που μπορεί να συνοδευτεί ακόμα και με “εμφύλιο”. Αυτό θα είναι αναπόφευκτο αν στα παραπάνω αντίμετρα άμεσης προτεραιότητας δεν προστεθεί και το Κλείσιμο των Συνόρων στους Λαθροεισβολείς.

Ο κόσμος τόχει τούμπανο και η ελλαδική 5η φάλαγγα κρυφό καμάρι: Διαχρονικός στόχος των Ισλαμοκεμαλιστών ήταν να συνδυάσουν την επέτειο των 100 χρόνων από τον “εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα” των Νεότουρκων κατά των Ελλήνων “εισβολεων”, με την Αντιστροφή της 200ης επετείου του 1821 από τους “ραγιάδες”.

Και μάλιστα προγραμματίζεται λαμπρός “συνεορτασμός” (όπως λέμε “συνεκμετάλλευση”) της κοινής επετείου, τον οποίο διοργανώνει η Τουρκόφιλη… Γιάννα. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος της απομάκρυνσης των εθνομηδενιστων Lite οι οποίοι αποτελούσαν το επικοινωνιακό επιτελείο της Αγγελοπούλου (Κουσούλης, Παπαγιαννίδης, Καρζής, Προβής).

Αν όλα πάνε κατά διαόλου σύμφωνα με τον Νόμο του Μέρφυ, θα μεσολαβήσουν ραγδαίες ανακατατάξεις στο εσωτερικό της χώρας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντέξει το βάρος μιας Εθνικής Καταστροφής που θα έχει προκαλέσει (με την “υπερηφάνεια” του… πολυπολιτισμένου), στις αρχές της θητείας του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διόλου τυχαία λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει “παρών” στις πολιτικές εξελίξεις συμμετέχοντας στις εκκλήσεις για “εθνική ενότητα”, εν όψει της διπλής “εισβολής” των Τούρκων, αφ’ ενός με τις στρατιές των κατευθυνόμενων λαθρο-εποίκων στο Αιγαίο και στον Έβρο, αφ’ ετέρου με την πειρατική κήρυξη ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης “πάνω” από την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο και το Καστελλόριζο.

Αυτός δηλαδή που είχε δραπετεύσει από τον πρωθυπουργικό θώκο πριν από δέκα χρόνια μπροστά στο φάσμα της μνημονιακής “εισβολής” των Γερμανών, δεν σκέφτηκε να ενθαρρύνει τον εξίσου ψοφοδεή σημερινό διάδοχό του, να προβεί σε κάποιο στοιχειώδες αντίμετρο μπροστά στην επέλαση του νέου Αττίλα (όπως π.χ. “Κλείστε τα σύνορα στους λαθροεισβολείς” ή “καταθέστε συντεταγμένες ελληνικής ΑΟΖ με σχετικές κρούσεις προς Κύπρο και Αίγυπτο”).

Το μόνο που προτείνει ο Καραμανλής είναι… “εθνική ενότητα υπό την παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ”.

Προφανώς, το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, σε σύμπνοια με τη στρατιά των απάτριδων καναλαρχών, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και λοιπών κοινωφελών ιδρυμάτων (τύπου Ιδρύματος Ωνάση) αποφεύγει να πιάσει του Τούρκους ….απροετοίμαστους με μια “πατριωτική κίνηση – εξαίρεση στον κανόνα”, ενώ έχει φροντίσει ώστε να βρεθούν οι Έλληνες υπήκοοί του ανυπεράσπιστοι με όλες τις κερκόπορτες ορθάνοιχτες.

Πιθανότατα μάλιστα, πριν τις εκλογές του Ιουλίου, ο Μητσοτάκης να είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον Ερντογάν ότι δεν θα κλιμακώσει την υβριδική εισβολή και Άλωση με κανονικές αποβατικές επιχειρήσεις σε ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου ή με ναυτικό αποκλεισμό της Δωδεκανήσου, εφόσον η Αθήνα παραμείνει συνεπής στον Μιθριδατισμό έναντι της Άγκυρας!

Αυτό εξηγεί τα εξοργιστικά προεκλογικά ανοίγματα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας προς κάθε διαθέσιμη εθνομηδενιστική σαβούρα της “κεντροαριστεράς” και την ήπια “κριτική” στη Συμφωνία των Πρεσπών, στην προσπάθεια να κλείσει όσο γίνεται η ψαλίδα των δημοσκοπήσεων με τον υπό κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ — κάτι που θα έκανε εφικτή τη μετεκλογική “εθνική ενότητα” απέναντι στον επερχόμενο 3ο Αττίλα.

Άλλωστε, ο Κώστας Καραμανλής συνιστά ψυχραιμία, αφού όλοι οι συνένοχοι του ελληνικού αίματος είναι ήδη προετοιμασμένοι για τα χειρότερα: “Την κρίση την ξορκίζεις 45 χρόνια και επέρχεται σε μια μέρα κατα την οποία θα κριθούν τα επόμενα εκατό χρόνια”, ακούστηκε να λέει ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον έγκυρο “συνομιλητή” Μανώλη Κοττάκη, της άλλοτε συντηρητικής “Εστίας”.

Δηλαδή βλέπουμε το κακό να πλησιάζει με ή βοήθειά μας επί 45 χρόνια, αλλά το μόνο που κάνουμε ως συνυπαίτιοι είναι ο “εξορκισμός” του, χωρίς ευχέλαιο ή πολεμική προετοιμασία.

Αυτή υπήρξε η στάση του ελληνικού πολιτικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης που ακολούθησαν την εισβολή και τον ακρωτηριασμό της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974.

Ήταν μια εμβληματική προδοσία μεγάλης κλίμακας που δια της βίας, της απόκρυψης και της απάτης αποδόθηκε αποκλειστικά στη… χούντα:

Επί 45 χρόνια, όλοι οι επίγονοι του ταξίαρχου Δημήτρη Ιωαννίδη και του “εθνάρχη” Κωνσταντίνου Καραμανλή θεωρούσαν τους εαυτούς τους “Εξορκιστές” της προσχεδιασμένης επανάληψης του ίδιου σκηνικού στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο του Αιγαίου, της Θράκης, της Μακεδονίας και τελικά, σε ολόκληρο τον εθνικό κορμό του Ελληνισμού.

Στην πραγματικότητα όμως, κανείς τους δεν αρκέστηκε μόνο σε “εξορκισμούς”, αλλά κάθε ένας από τους πάσης φύσεως “ταγούς” της μεταπολίτευσης έβαλε το δικό του λιθαράκι στον συστηματικό αφοπλισμό, αφελληνισμό και εξανδραποδισμό των Ελλήνων.

Σαν μαριονέτες η φιγούρες του Θεάτρου Σκιών υπακούουν σε μια εξωθεσμική, σκιώδη και πολυπλόκαμη, μισελληνική Εξουσία, ορκισμένη να “μεταβιβάσει” τη χώρα, σιδηροδέσμια και οικονομικά εξουθενωμένη, από τους Γερμανούς του 4ου Ράιχ στους νεο-Οθωμανούς ρεβανσιστές με τον πιο ανώδυνο γι αυτήν τρόπο.

Ένας σάπιος και τοξικός πυρήνας εσωτερικής κατοχής διαφεντεύει τις τύχες της χώρας από τα παρασκήνια, διασύροντας κάθε της ιστορικό επίτευγμα, αποθαρρύνοντας κάθε δημιουργική πνοή του λαού της, υπονομεύοντας συνεχώς το μέλλον της, κάτω από αμέτρητες στοιβάδες διαπλοκής, απάτης, μοχθηρίας και δόλου, μέσω ανυπόληπτων “θεσμικών” εξουσιών και “εκλεγμένων” εγκαθέτων.

Ο απόλυτος θρίαμβος αυτού του συστήματος, θα είναι να πείσει αυτούς τους “δυσκολοκυβέρνητους” Έλληνες, πως ό,τι μοιραίο συνέβη σ’ αυτά τα 45 χρόνια, έγινε με την παθητική ή ενεργητική συναίνεσή τους, την “ψήφο”, την αδιαφορία ή την ενεργό συνενοχή τους. Δεν αντέχουν στην ιδέα πως κάποιοι μπορούν να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και κάτω από τις μάσκες για να διακρίνουν τους θύτες από τα θύματα, ευχόμενοι την δίκαιη ανταμοιβή των περασμένων τους.

Προπαντός, εντολοδότες και εντολοδόχοι αρνούνται να καταλάβουν την αηδία και περιφρόνηση που τους δείχνουν οι άσπονδοι φίλοι, σύμμαχο και εχθροί της Ελλάδας στο εξωτερικό. Από τους Αμερικανούς, Ρώσους, Γερμανούς ή Κινέζους μέχρι τους Αλβανούς, Σκοπιανούς, Κοσοβάρους ή Βουλγάρους, όλοι σπεύδουν να πάρουν θέση στις κερκίδες του Κολοσσαίου για να απολαύσουν τον σπαραγμό της Ελλάδας από τα θηρία που η ίδια εξέθρεψε.

Μόνο ο “Θεός της Ελλάδος” δεν έχει πει την τελευταία λέξη. Λέτε να προσφέρει στον Εφιάλτη των αμέτρητων Θερμοπυλών μια τελευταία ευκαιρία για Εξιλέωση;
πηγή:Analyst

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου