Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για μικρασιατικη καταστροφη φωτογραφιες


Έχω κυριολεκτικά βαρεθεί ν' αναφέρομαι στην εθελοδουλία της ελληνικής άρχουσας τάξης (πολιτικής, οικονομικής, πνευματικής) κάθε φορά που ανακύπτει ένα μείζον εθνικό θέμα κι εκείνη το αντιμετωπίζει "δεόντως πατριωτικά"...
Για αυτό κιόλας, εδώ και αρκετό διάστημα αναδημοσιεύω κείμενα που αλιεύω σε φιλικά ιστολόγια.
Στην περίπτωση όμως των νέων τουρκικών προκλήσεων, η κατάσταση με τους ταγούς μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Το τι αηδίες και σαχλαμάρες διακινούν στα ΜΜΕ δεν περιγράφεται.
Τι περί "αλληλεγγύης των φίλων, συμμάχων κι εταίρων", τι "περί εφαρμογής του διεθνούς δικαίου", τι περί "υπεράσπισης της διεθνούς νομιμότητας εκ μέρους της Ε.Ε." και άλλα παρεμφερή.
Κι όλα αυτά για να χρυσώσουν το χάπι, που θα μας σερβίρουν λίαν προσεχώς και θα αφορά στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων επί των ελληνικών θάλασσών  στους τούρκους.
Δηλαδή παραχώρηση τμήματος της ελληνικής επικράτειας στους εχθρούς της!!
Βέβαια όλα αυτά γίνονται μέσα σε ένα ιστορικό-χρονικό πλαίσιο όπου η άγνοια της ιστορίας (ενίοτε και η διαστρέβλωσή της) είναι φαινόμενο που αγκαλιάζει όχι μόνο την άρχουσα τάξη, αλλά έχει μπολιαστεί και στον κοινωνικό κορμό.
Αν υπήρχε στοιχειώδης γνώση της σύγχρονης -έστω- ιστορίας μας, πιστεύω πως οι έλληνες πολίτες δεν θα ανέχονταν τα παραμύθια περί "σεβασμού των κανόνων της διεθνούς έννομης τάξης" και περί "υποστήριξης των ελληνικών συμφερόντων από τους φίλους, συμμάχους και εταίρους".
Μια ενδελεχής έρευνα στα γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνα που κλιμακωτά οδήγησαν στην μικρασιατική καταστροφή, είναι αρκετή για τον μέσο έλληνα πολίτη να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Και να το εμπεδώσει πλέον, πως όση εθελοδουλία κι αν χαρακτηρίζει τους διοικούντες μας, όση ανιστόρητη προπαγάνδα κι αν διακινούν, η αλήθεια παραμένει ακλόνητη:
Οι "φίλοι", "σύμμαχοι" κι "εταίροι" μας Πούλησαν, μας Πρόδωσαν, αφού πρώτα μας Χρησιμοποίησαν με πολύ βρώμικο τρόπο για την ευόδωση των δικών τους σκοπών και την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου