Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ "ΕΣΚΙΣΑΝ" ΤΟ 2018 (1)

Η ΒΑΡΗΚΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες αυτιου

*Η βαρηκοΐα αν και δεν καταγράφεται σε στατιστικές, αν και δεν ομολογείται δημοσίως, είναι μια πάθηση ευρύτατα διαδεδομένη στο νησί μας.

*H βαρηκοΐα ανέκαθεν χαρακτήριζε τους αιρετούς μας.
Σε κάποιες μάλιστα  περιπτώσεις παρατηρείται σε βαριά μορφή...
Για διάφορα θέματα, πολλές φορές ιδιαζόντως σοβαρά, προτάσεις με επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση έμειναν στα αζήτητα.
Άλλες, απλώς ακούστηκαν, κατά το "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"...

*Η βαρηκοΐα ως πάθηση -διαχρονικά- χαρακτηρίζει αναλόγως και τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ.
Βέβαια, για να είμαστε από ιατρικής απόψεως όσο γίνεται πιο ακριβείς, η πάθηση σε αυτά παρουσιάζει μια κλιμάκωση που σχετίζεται με τα συμφέροντα και μια εποχικότητα* που σχετίζεται πάλι με ...τα συμφέροντα των διαχειριστών τους.

*Η βαρηκοΐα έχει διεισδύσει και στο χώρο του πολιτισμού, όπου η πραγματική επικοινωνία μεταξύ ομόλογων φορέων -από δυο γειτονικά χωριά ας πούμε- απαιτεί ειδικό μεταφραστή, γνώστη της νοηματικής γλώσσας.

*Το αυτό ισχύει και στα αθλητικά πράγματα, όπου οι προσπάθειες αντί να συγκλίνουν ολοένα και αποκλίνουν προδίδοντας μια άρνηση όχι μόνο να ακούς τον άλλον, αλλά και να τον βλέπεις ακόμη.
Ας μην αναφερθώ σε περιστατικά για να μη ξύνω πληγές που πάνε να επουλωθούν.

*Σε προσωπικό επίπεδο, η ακοή μας διατηρεί την δέουσα οξύτητα και καθαρότητα, μόνον όταν συνομιλούμε με τον ...εαυτό μας!


Κοντολογίς,  η βαρηκοΐα έχει εξελιχθεί στο πλέον σοβαρό πρόβλημα ατομικής και κοινωνικής υγείας της Πάρου.
Έπεται συνέχεια...


*πχ πριν ή μετά τις εκλογές

1 σχόλιο:

  1. Αριστοφανη μου,αυτοανοση ασθενεια που ακολουθει ή επεται και σε επιπεδο εθνικης πολιτικης σκηνης διαχρονικα.....αλλωστε η συγκεκριμενη ασθενεια ειναι διαχρονικη επιδημια....με συμπτωματολογια προεκλογικη με ενδειξεις τυχοδιωκτισμου,καιροσκοπισμου,κοτζαμπασιδικης οικογενειοκρατιας με εισφορες κληρονομικοτητας......η πεμπτουσια της μειοψηφουσας "δημοκρατιας"!!!.....και οχι τιποτα ειναι και κολλητικη στις μεταγραφες της παλαι ποτε εκαστοτε αντιπολιτευσης σε τοπικο,περιφερειακο και εθνικο επιπεδο.......ομως οι Αρχες,αρχες αλλωστε ολα ειναι μνημονιακα και υπογεγραμμενα......μιλημενα ξηγημενα και η νοσος της βαρηκοιας χαρακτηριζεται επαρατη.....σημερα η ελληνικη πολιτικη δεν εχει εθνικα,κοινωνικοοικονομικα κριτηρια,εχει κριτηρια εικονικα,κρυπτονομισματων των ολιγαρχων της παγκοσμιας διαχειρισης των σχιζοφρενων της βαρηκοιας.....
    με εκτιμηση
    Γ.Ε.Δεκαγενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή