Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Κορονοϊός... Ιταλία... Zangrillo: «Ο Covid δεν υπάρχει πλέον, κάποιος τρομοκρατεί τη χώρα»!

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Να μη φοβάστε ούτε τις αρρώστιες, ούτε τον θάνατο,
να φοβάστε τον φόβο»
Επίκτητος (50 μ.Χ. - 135 μ.Χ.)
Ανοίγουν σιγά σιγά πολλά στόματα στην Ιταλία, ακόμη κι από την "καθεστωτική επιστήμη", για την επιδημία Covid-19 -όχι πλέον πανδημία- κι αυτό θα έχει πολλές αναταράξεις, "σεισμικές" συνέπειες για το πολιτικό σύστημα.
Η "αριστερή" ιταλική κυβέρνηση (πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας και κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες - Κ5α), επέλεξαν την προσφυγή στην "ευρωπαϊκή βοήθεια" για την "αντιμετώπιση του κορωνοϊού", παρά κι ενάντια στις αποφάσεις της βουλής και του προγράμματος του Κινήματος 5 αστέρων. Η "αντίσταση" στο διευθυντήριο κι οι απειλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κόντε για την ευρωπαϊκή συνοχή, εξανεμίστηκαν με την απλή δικαιολογία: "Δεν μας ακολούθησε η Ισπανία κι οι άλλες χώρες του Νότου... έτσι έπρεπε να σώσουμε το λαό από την πανδημία".

Οι κύριες εργοδοτικές ενώσεις της Ιταλίας, από την Confindustria έως την Confagricoltura, μαζί με την ABI (Associazione bancaria italiana, δηλαδή τους τραπεζίτες), υπέγραψαν κοινή απαίτηση με την οποία πιέζουν την ιταλική κυβέρνηση να ενεργοποιήσει αμέσως την αίτηση δανείου προς τους καρχαρίες του διαβόητου ευρωπαϊκού ταμείου σταθερότητας. Ενώ τα ΜΜΕ κι η...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου