Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Δόγμα Πανδημικού Σοκ











Υπό την κάλυψη της «πανδημίας» ο Andrew Cuomo καλεί τους δισεκατομμυριούχους να δημιουργήσουν μια δυστοπία υψηλής τεχνολογίας.

«Είμαστε έτοιμοι, είμαστε όλοι μέσα. Είμαστε Νεοϋορκέζοι, έτσι είμαστε επιθετικοί, είμαστε φιλόδοξοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αλλαγή δεν θα είναι μόνο επικείμενη, αλλά μπορεί πραγματικά να είναι ένας φίλος, αν γίνει με τον σωστό τρόπο.» είπε ο κυβερνήτης.

Η έμπνευση για αυτά τα αχαρακτήριστα καλά vibes, ήταν μια τηλεοπτική επίσκεψη από τον προηγούμενο CEO της Google, Eric Schmidt, ο οποίος πήρε μέρος στην ενημέρωση του κυβερνήτη, για να αναγγείλει ότι θα διευθύνει μια επιτροπή μπλε-κορδέλλας, για να ξαναφανταστεί την μετά-Covid πραγματικότητα της Νέας Υόρκης, με μια έμφαση στην μόνιμη ενσωμάτωση της τεχνολογίας, σε κάθε πτυχή της αστικής ζωής.

«Οι πρώτες προτεραιότητες του τι προσπαθούμε να κάνουμε, επικεντρώνονται στην τηλεϊατρική, εξ αποστάσεως μάθηση κι ευρυζωνική. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε λύσεις που μπορούν να παρουσιαστούν τώρα, και να επιταχυνθούν και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα.» είπε ο Schmidt.

Μήπως υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι στόχοι του πρώην CEO της Google, ήταν καθαρά καλοπροαίρετοι, με φόντο ένα βίντεο με ένα πλαισιωμένο ζευγάρι χρυσά φτερά αγγέλου. Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, ο Cuomo είχε ανακοινώσει μια παρόμοια εταιρική σχέση με το ίδρυμα των Bill και Melinda Gates, για την ανάπτυξη «ενός εξυπνότερου εκπαιδευτικού συστήματος» Καλώντας τον Gates, έναν «οραματιστή» ο Cuomo είπε ότι, η πανδημία έχει δημιουργήσει «μια στιγμή στην ιστορία, οπού μπορούμε πραγματικά να ενσωματώσουμε και να προώθησουμε τις ιδέες του [Gates] … όλα αυτά τα κτίρια, όλες αυτές οι φυσικές αίθουσες διδασκαλίας, γιατί χρειάζονται, με όλη την τεχνολογία που έχετε;» ρώτησε, προφανώς ρητορικά.

Χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να πήξει, αλλά κάτι που μοιάζει με ένα συνεκτικό Δόγμα Πανδημικού Σοκ, αρχίζει να αναδύεται. Πες το «Screen New Deal». Πολύ πιο υψηλής τεχνολογίας από οτιδήποτε έχουμε δει κατά την διάρκεια προηγούμενων καταστροφών, το μέλλον στο οποίο οδηγούμαστε -καθώς τα πτώματα εξακολουθούν να συσσωρεύονται- αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες της φυσικής απομόνωσης μας, όχι ως μια οδυνηρή ανάγκη για να σωθούν ζωές, αλλά ως ένα ζωντανό εργαστήριο για ένα μόνιμο -και ιδιαίτερα κερδοφόρο- μέλλον άνευ επαφής.

Η Anuja Sonalker, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Steer Tech, μιας εταιρείας πώλησης αυτόματης τεχνολογίας στάθμευσης, με βάση το Maryland, πρόσφατα συνόψισε τον νέο ιό-εξατομικευμένο τόνο. «Υπήρξε μια προφανής προθέρμανση για την μη ανθρώπινη, ανέπαφη τεχνολογία. Οι άνθρωποι είναι βιολογικοί κίνδυνοι, οι μηχανές όχι.»
Είναι ένα μέλλον στο οποίο τα σπίτια μας δεν θα είναι ποτέ ξανά αποκλειστικά προσωπικοί χώροι, αλλά θα είναι επίσης, μέσω υψηλής ταχύτητας ψηφιακής συνδεσιμότητας, τα σχολεία μας, τα γραφεία του γιατρού μας, τα γυμναστήρια μας κι όταν καθορίζεται από το κράτος, οι φυλακές μας. Φυσικά, για πολλούς από εμάς, τα σπίτια μας είχαν ήδη μετατραπεί σε μόνιμους χώρους εργασίας και χώρους ψυχαγωγίας μας πολύ πριν από την «πανδημία» και η φυλάκιση μέσω επιτήρησης «στην κοινότητα» είχε ήδη ανθίσει. Αλλά στο μέλλον κάτω από μια βιαστική κατασκευή, όλες αυτές οι τάσεις είναι έτοιμες για επιτάχυνση σε ταχύτητα δίνης.

Αυτό είναι ένα μέλλον στο οποίο, για τους προνομιούχους, σχεδόν τα πάντα παραδίδονται στο σπίτι, είτε εικονικά μέσω streaming και τεχνολογίας cloud ή φυσικά μέσω αυτοοδηγούμενων οχημάτων ή drones-κηφήνες και διαμοιραζόμενα ψηφιακά σε μια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου