Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Τουρκία: Γράφει στα παλιά της παπούτσια επιχείρηση “IRINI”και έλεγχο ελληνικής φρεγάτας

irini
Από
iskra
 
To φορτηγό πλοίο CIRKIN με σημαία Τανζανίας και με συνοδεία 3 τουρκικών φρεγατών μεταφέρει όπλα, πυρομαχικά  και άλλο εξοπλισμό με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης για τους μισθοφόρους της Τουρκίας και τις δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.
Η διοίκηση των τουρκικών φρεγατών έγραψε κυριολεκτικά στα παλιά της τα παπούτσια το αίτημα της ελληνικής φρεγάτας “ΣΠΕΤΣΑΙ“, η οποία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ‘IRINI” για την προάσπιση του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, ζήτησε με ελικόπτερο που απέστειλε πάνω από το φορτηγό πλοίο να κάνει νηοψία στο CIRKIN.
Η διοίκηση των τουρκικών φρεγατών που συνοδεύουν το CIRKIN, με εντολή της Τουρκίας, διαμήνυσε στην ελληνική πλευρά ότι το φορτηγό πλοίο είναι υπό την προστασία των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων και υποχρέωσαν εξευτελιστικά το ελληνικό ελικόπτερο να αποχωρήσει και την ελληνική φρεγάτα “ΣΠΕΤΣΑΙ” να παρακολουθεί άπραγη από απόσταση, έλεος, 10 ν.μ το φορτηγό CIRKIN να κατευθύνεται ανεμπόδιστο στην Τρίπολη της Λιβύης.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η ευρωπαϊκή επιχείρηση “IRINI” αποτελεί ένα μεγάλο φιάσκο και ένα φύλο συκής για να εξοπλίζει η Τουρκία χωρία παρεμπόδιση τις δυνάμεις του Σάρατζ, ενώ παράλληλα να επιτυγχάνει ένα διπλό εξευτελισμό τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ελληνοτουρκικό επεισόδιο είχαμε πριν από λίγο ανοιχτά της Λιβύης καθώς τουρκικές φρεγάτες απείλησαν το ελικόπτερο της ελληνικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» όταν αυτό στάλθηκε για να ερευνήσει τουρκικό φορτηγό πλοίο.
Το τουρκικό πλοίο CIRKIN συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και εισήλθε νωρίς το πρωί στην περιοχή που ελέγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΙRΙΝΙ” μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ».
Το φορτηγό πλοίο μεταφέρει στρατιωτικό υλικό (όπλα, πυρομαχικά και άλλο εξοπλισμό) στη Λιβύη.
Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απονηώσει το ελικόπτερο της με κατεύθυνση προς το πλοίο με σημαία Τανζανίας.
Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου δεν απάντησαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις των χειριστών του ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου.
Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε το πλοίο, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες: “Το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας” και με μια καλυμμένη απειλή να κρύβεται από πίσω του στιλ «φύγε όσο πετάς ακόμα».
Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο μας να επιστρέψει στη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ».
Η παρακολούθηση συνεχίζεται αλλά η ουσία παραμένει.
Η Τουρκία εξοπλίζει ανεμπόδιστα και συνεχώς τους μισθοφόρους της στη Λιβύη και τις δυνάμεις του Σάρατζ, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα να της κρατάνε “φανάρι“.
Το μόνο φορτηγό πλοίο το οποίο εμποδίστηκε να φτάσει στη Λιβύη, ήταν ένα πετρελαιοφόρο που κατευθυνόταν στη Βεγγάζη, πόλη που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ και το οποίο προορίζετο να μεταφέρει πετρέλαιο από τη Βεγγάζη προς την Ευρώπη.
Η Ελλάδα συμμετέχει στο φιάσκο της επιχείρησης “IRINI”, για να ασκεί, όπως φαίνεται, ελέγχους σε πλοία που κατευθύνονται προς τις περιοχές των Χαλίφα Χαφτάρ και Ακίλα Σάλεχ. Αξίζουν στη χώρα μας τα πιο θερμά συγχαρητήρια για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην Τουρκία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου