Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

* Το γεγονός πως ο τουρισμός της Πάρου κατέρριψε το περυσινό ρεκόρ αφίξεων, αντί να προβληματίζει κάποιους, τους δημιουργεί ευφορία.

Αντί να τους ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά επιβίωσης, τους οδηγεί σε ζητωκραυγές και πανηγύρια.

Ζητωκραυγές και πανηγύρια για την καταστροφή του νησιού!

Προς επίρρωσιν των όσων έγραφα προχθές για τους σύγχρονους Ηρόστρατους!

 

*Κόσμος πάει κι έρχεται στα κόμματα, αποχωρήσεις, προσχωρήσεις και δεν συμμαζεύεται, σε μια Ελλάδα απολύτως απαξιωμένη και σε βαθειά γενικευμένη κρίση.

Κάποιοι μάλιστα, δείχνουν να βρίσκονται στην καρακοσμάρα τους, ενασχολούμενοι με την βαρετή και ανούσια εσωκομματική αντιπαλότητα και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ουσία της πολιτικής κατάστασης, ελάχιστοι ασχολούνται.


*Ακόμα να φιλοτιμηθεί κάποιος εκ των αρμοδίων και να ασχοληθεί με την επιδιόρθωση των λακκουβών στους δρόμους του νησιού.

Πλήρης αδιαφορία, απόλυτη απάθεια για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, ζήτημα που αφορά στην σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των ανθρώπων.

Ίσως, λέω ίσως, όταν ξεμπερδέψουν τα μπούτια τους από την ανακατανομή ρόλων και στασιδιών, να τους μείνει και λίγος χρόνος για τέτοια  "ψιλοπράγματα" .

 

*Η αγιοποίηση της "συμμετοχής" των πολιτών -και καλά- μέσα από τα νομικά πρόσωπα που τώρα καταργούνται, μάλλον είναι κι αυτή ένα σύμπτωμα της χρόνιας πάθησης της εθελοτύφλωσης.

Αναρωτήθηκαν όλοι αυτοί που θρηνούν για την απώλεια του δημοκρατικού κεκτημένου, πόσοι εκ των διορισμένων σε τέτοιους φορείς συμμετείχαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και δεν ήταν διακοσμητικά στοιχεία;

Για να μην αναφερθώ στα τοπικά συμβούλια (κορυφαία περίπτωση της Παροικίας) όπου για να καταφέρουν μια απαρτία, έπρεπε προηγούμενα να έχουν κερδίσει στο τζόκερ;

 

*Όπως πάει η δουλειά με την χυδαία εμπορευματοποίηση μιας καθαρά χριστιανικής γιορτής όπως είναι τα Χριστούγεννα, σε λίγα χρόνια θα στολίζουμε και θ' ανάβουμε τα δέντρα μετά τον δεκαπενταύγουστο.

 

*Και μια κι έπιασα πριν τα των νομικών προσώπων του δήμου, θυμάται κανείς το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης χρημάτων εκπαιδευτικού από την σχολική επιτροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας πριν 14 χρόνια;

Γιατί δεν εμπόδισε η συμμετοχή τόσων εκπροσώπων (συμπολίτευση-αντιπολίτευση, γονείς κ.λπ.) την  "δραστηριότητα" αυτή;

Και να σκεφθεί κανείς πως οι σχολικές επιτροπές, τότε, συγκροτούνταν ανά σχολική μονάδα! 

 

*Οι δημοτικές εκλογές ανέδειξαν νέα και αδοκίμαστα πρόσωπα σε διάφορα πόστα.

Ελπίζω να μπορέσουν να βάλουν την σφραγίδα τους, όπου μπορέσουν, πριν τα αλλοιώσει ο πολιτικαντισμός.

 

*Το κακόγουστο θέατρο με την "αντιμετώπιση" της ακρίβειας συνεχίστηκε με βασικό πρωταγωνιστή τον Κούλη.

Ακόμα και η γλώσσα του σώματος στο σχετικό τηλεοπτικό σώου σε υπεραγορά, προέδιδε την κακή σχέση του δρακουλογιού με την ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών...  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου