Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ...

Αν και είναι εντελώς αδόκιμος ο όρος, εντούτοις χάριν ευκολίας, ο κεντρικός οδικός άξονας της Παροικίας ονομάζεται περιφερειακός.

Σε δημοψήφισμα που διοργάνωσε ο "παριανός τύπος", ένα 90% των ψηφισάντων προσδιόρισε το πρόβλημα "περιφερειακός", ως το πλέον σημαντικό για την πρωτεύουσα του νησιού.

Μόνο που η αναγόρευση του περιφερειακού σε μείζον θέμα για την Παροικία άργησε πολλά χρόνια.

Θυμάμαι την σύγκρουσή μου με τον τότε δήμαρχο Γ.Ραγκούση σε μια λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον "Αρχίλοχο", όταν τον εγκάλεσα για την προτίμησή του σε έργα ανάπλασης (σε δρόμους, πλατείες κ.α) αμελώντας το καυτό από τότε πρόβλημα του εν λόγω δρόμου.

Απαντώντας στην παρέμβασή μου, είπε σχεδόν επί λέξει: "Σήμερα ακούσαμε από συμπολίτες πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις για την Παροικία ειδικά και την Πάρο γενικότερα.

Θλιβερή εξαίρεση απετέλεσε ο κύριος Καλακώνας, ο οποίος τι μας είπε; Να θυσιάσουμε το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας για ένα πρόβλημα 15-20 ημερών." Είπε και άλλα στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, αλλά το ενδιαφέρον δεν ήταν αυτό.

Το πιο ενδιαφέρον -κι αυτό είναι που συνδέει το τότε με το σήμερα- ήταν η αντίδραση των παρευβρισκομένων, που με παρατεταμένο χειροκρότημα επιδοκίμασαν τα λεχθέντα του δημάρχου και με ανάλογη ένταση αποδοκίμασαν την τοποθέτησή μου.

Αργά λοιπόν -ως συνηθίζεται- ξύπνησαν οι Παροικιώτες και δεν ξέρω ποιος θα τους εξηγήσει γιατί είκοσι σχεδόν χρόνια μετά, ακόμα και σκέψεις για δεύτερο περιφερειακό φαντάζουν όνειρα απατηλά, αφού η πόλη έχει επεκταθεί και καταλάβει όχι μόνο τα πρανή, αλλά και μέγα τμήμα της πλαγιάς των Αγ.Αναργύρων...


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου