Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 Έχουν πλάκα όλοι όσοι βρίσκουν ευκαιρία  να ξιφουλκήσουν κατά της μόνης αρμόζουσας για το νησί θέσης όσον αφορά στο ζήτημα της Υγείας που είναι η ίδρυση νοσοκομείου.

Όπως ο πνιγμένος, πιάνονται από τα μαλλιά τους για να αιτιολογήσουν την άρνησή τους να δεχθούν την πραγματικότητα.

Πραγματικότητα που συνυφαίνεται με την νησιωτικότητα και την δεσπόζουσα θέση της Πάρου γεωγραφικά και τουριστικά.

Δεν θ' ασχοληθώ εδώ με τις επιστημονίζουσες επινοήσεις που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί προς επίρρωσην μιας ακατανότης εμμονής.

Το έχω κάνει υπερεπαρκώς και έχω συντρίψει αμετάκλητα τα "επιχειρήματα" της άλλης πλευράς, όσο κι αν τα αναμηρυκάζουν οι θιασώτες τους.

Το να συγκρίνεις όμως την κατάσταση της Πάρου με εκείνες της Νάξου και της Σαντορίνης ξεφεύγει από κάθε λογική. 

Ακόμα και αυτήν του παραλόγου.

Γιατί αποτελεί σκέτο παραλογισμό να αντιπαραθέτεις στην παράγκα του Κ.Υγείας Πάρου την πολυτέλεια του Κ.Υ-Νοσοκμείου Νάξου, ή του νοσοκομείου Σαντορίνης όπου διενεργούνται πέρα από μείζονες διαγνωστικές πράξεις και σοβαρά χειρουργεία (έχω παραδείγματααπό συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα να παραθέσω) όταν η ανάγκη το απαιτήσει.

Ακόμα και σε συνθήκες υποστελέχωσης και εγκατάλειψης εκ μέρους των κυβερνώντων.

Αντί λοιπόν να επιδίδονται σε αναχρονιστικά καλέσματα επιστροφής στο καθεστώς του 1985 (ένα καλά στελεχωμένο Κ.Υ.), καλά θα έκαναν να καλούσαν σε συστράτευση με τα γειτονικά μας νησιά για την ενίσχυση κατ' αναλογίαν των υπαρχουσών δομών και την δημιουργία νέων εκεί όπου η ζωή το απαιτεί! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου