Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

OI EMMONEΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ "Λ.ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"

 Θα ήμουν εξαιρετικά αφελής, αν περίμενα από την Λ.Συσπείρωση να επιδείξει τον στοιχειώδη πραγματισμό και την απαιτούμενη ωριμότητα όσον αφορά στο ζήτημα της δομής υγείας που πρέπει να διαθέτει το νησί. 

Δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό από τους φωστήρες της Λ.Συσπείρωσης, από το να προπαγανδίζουν την "αναγκαιότητα" να διεκδικήσουμε ένα καλά στελεχωμένο Κ.Υγείας, αντί ενός σύγχρονου και καλά στελεχωμένου Νοσοκομείου.

Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα, στελέχη της φρόντισαν να προλειάνουν το έδαφος με σχετική αρθρογραφία για την "ορθότητα" της θέσης τους και το "ανέφικτο" της διεκδίκησης ενός Νοσοκομείου.

Η εμμονή τους όμως αυτή, εκτός του ότι βάζει χαμηλά τον πήχη της διεκδίκησης (πρακτική ούτως ή άλλως λανθασμένη από διαπραγματευτικής απόψεως) στον τομέα της υγείας -την ίδια ώρα που σε όλους τους άλλους τομείς τοποθετείται μαξιμαλιστικά- τους οδηγεί και σε "προσαρμογές" της ιστορίας του τόπου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του αφηγήματός τους.

 Μάθαμε λοιπόν, πως το Νοσοκομείο χάθηκε για την Πάρο γιατί μας ενέπαιζε ο Αβραμόπουλος και όχι γιατί, αφενός ενεπλάκη η κατασκευή του σε ένα προβληματικό οικόπεδο το 2008, αφετέρου η κυβερνητική αλλαγή του 2009 το παρέπεμψε στις Ραγκουσικές καλένδες.

Η διεκδικητική ικανότητα της Λ.Συσπείρωσης, ενώ εξαντλείται στην κατασκευή υποδομών που πνίγουν κι αλλοτριώνουν τον τόπο, με κορυφαίο παράδειγμα το Νέο μεγάλο αεροδρόμιο, ατονεί, παραλύει, απαξιώνοντας μια δομή που αποτελεί κατά κυριολεξία όρο ύπαρξης για τους παριανούς.

Είτε το θέλουν, είτε όχι, αντικειμενικά, με την στάση τους αυτή, εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και γίνονται  αβανταδόροι των ιατρικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα που κάνουν εισπρακτικό πάρτι εδώ και αρκετά χρόνια στο νησί, διαδίδοντας εκτός των άλλων και διάφορα μυθεύματα περί "ανύπαρκτων" επί της ουσίας νοσοκομείων σε Σύρο, Θήρα και Νάξο.

Επιπρόσθετα, η πρόσφατη ιστορία απέδειξε, πως ο "ρεαλισμός" της περιόδου 2011-2013 για την ενίσχυση και στελέχωση του Κ.Υγείας, όχι μόνο δεν απέδωσε καρπούς, αλλά είχαμε και περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης. 

Ο οίστρος της αντινοσοκομειακής υστερίας, μάλιστα, τους ανάγκασε να παρουσιάζουν ως θέση του "ιατρικού κόσμου της Πάρου" την άρνηση του Νοσοκομείου!

Δεν τους αφήνει να εννοήσουν πως ακόμα κι αν ο Κωβαίος χρησιμοποιεί ψηφοθηρικά το θέμα νοσοκομείο, είναι εκείνοι που θα έπρεπε να στηρίξουν και να υπερασπιστούν αυτό το αίτημα.

Είναι εκείνοι, που πρώτοι θα έπρεπε να σύρουν το χορό της διεκδίκησης  μιας δευτεροβάθμιας δομής υγείας, για την ασφάλεια και την ευζωϊα των παριανών πολιτών.

Κι όχι να κρύβονται πίσω από απίστευτα γελοίες σοφιστείες.

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου