Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

*Έχει καταστεί πλέον σαφές, πως οι δύο βασικοί διεκδικητές του δήμου, είναι ο Κώστας Μπιζάς με τον Μάρκο Κωβαίο.

Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι, πως ο μεν πρώτος μπορεί να πάρει την εκλογή ακόμη κι από την πρώτη κάλπη, ενώ ο δεύτερος αγωνίζεται για την είσοδο σε δεύτερο γύρο.

Πάντως και στην μια και στην άλλη περίπτωση, το προβάδισμα ανήκει στον Κώστα.

 

*Μπορεί να βαυκαλίζονται οι της Λ.Συσπείρωσης με ατάκες του στυλ "τρεις παρατάξεις δύο πολιτικές", αλλά η ζώσα και βοώσα πραγματικότητα άλλα μας λέει.

Πέρα από τις κορώνες περί διεκδίκησης, ο πυρήνας της πολιτικής φιλοσοφίας της εν λόγω παράταξης για την τοπική ανάπτυξη, όχι απλά δεν διαφέρει από .τις άλλες δύο, αλλά είναι ταυτόσημος.

Σε όλες τις στρατηγικές επιλογές είτε απρουπόθετα είτε με αστερίσκους, δήλωσαν παρόντες και με το παραπάνω.

Ολα τ' άλλα είναι για "αγωνιστική" κατανάλωση.

 

*Υπάρχουν εν υπνώσει μια σειρά σοβαρά χρονίζοντα ζητήματα, τα οποία καμία παράταξη δεν έχει κάνει τον κόπο να τ' αγγίξει.

Κάτι η αλαζονεία που έχουν επιδείξει ορισμένοι, που δεν τόχουν σε καλό τους να υιοθετούν θέσεις αλλονών, κάτι η εμμονή με τα ίδια και τα ίδια, πολλές πληγές ακόμα πυοροούν.

Κορυφαίο παράδειγμα, η πλήρης αμέλεια στο δημ. διαμ. Αγγαιριάς για την διαπλάτυνση δρόμων, την δημιουργία νέων εξαιρετικά αναγκαίων και την εξεύρεση νέων χώρων στάθμευσης, όσο ακόμα αυτό είναι μπορετό.

*Θα ήταν εξαιρετικά πρωτότυπο να πηγαίναμε σε εκλογές χωρίς συντροφικά μαχαιρώματα, αδειάσματα συναδελφικά και άλλα φαινόμενα διόλου τιμητικά για τους επίδοξους σωτήρες της Πάρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ανθούν οι "συνεργασίες" με στόχο αφενός την  εκλογή των συνεργαζόμενων, αφετέρου τον αποκλεισμό των μη αρεστών, αλλά χρήσιμων να παίζουν τον  ρόλο του έρματος στο παραταξιακό καράβι.

 

*Εκτός από τις συνεργασίες που προανέφερα, έχουμε και την υπερπροβολή των "εκλεκτών", που είτε λόγω διαπλοκής και ειδικής σχέσης, είτε λόγω διαθέσιμων πόρων, θα ακουμπήσουν πολλά ευρουλάκια στα ευημερούντα τέτοιες περιόδους ΜΜΕ.

 

*Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται στην Παροικία, όπου τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα, τόσο εξαιτίας των διασταυρώσεων των σογιών, όσο και λόγω των μετακινήσεων υποψηφίων από μια παράταξη σε άλλη.

Οψόμεθα!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου