Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

"ΠΑΡΟΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ": ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Η ανακοίνωση που παραθέτω, εκδόθηκε από τον συνδυασμό του δημάρχου.

Αν επιχειρήσει να την αναλύσει κανείς, θα βρεθεί μπροστά σε ένα κοχλάζον εννοιολογικά υλικό, το οποίο βρίθει ανακολουθιών και αντιφάσεων και σε κάθε περίπτωση, ένα είναι βέβαιο, πως δεν πρόκειται να βγει σοφότερος μετά την ανάγνωσή του.

Ξεκινάει λοιπόν η ανακοίνωση:

Το νησί μας, βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Τα προηγούμενα χρόνια όλοι μαζί πετύχαμε ένα μεγάλο βήμα. Βάλαμε την Πάρο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και αλλάξαμε την προοπτική της. Προφανώς, δεν έγιναν όλα και δεν έγιναν όλα τέλεια. Ο συνολικός απολογισμός, όμως, του έργου της Δημοτικής Αρχής, είναι ιδιαιτέρως θετικός.

Η επόμενη πενταετία, είναι καθοριστική. Γιατί πρέπει να προστατέψουμε το νησί μας και το τουριστικό μας προϊόν από μια ανεξέλεγκτη ανάπτυξη.

Πως μπορεί το νησί να βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, όταν πλην κάποιων εξαιρέσεων όλα τα υπόλοιπα -υποτίθεται πως- έγιναν σωστά; Όταν ο απολογισμός είναι -υποτίθεται- θετικός; 

Αφήνω ασχολίαστο το περί ένταξης της Πάρου στον παγκόσμιο χάρτη (εδώ μάλλον γελάνε, δεν αναλύουνε) καθώς και την αλλαγή προοπτικής της.

Έρχομαι τώρα στο επίμαχο περί "προστασίας του νησιού από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη".

Μα, αν κάτι σημάδεψε, καθόρισε την περίοδο Κωβαίου είναι η επικράτηση του μπάχαλου σε όλα τα επίπεδα και η μετατροπή του νησιού σε ένα απέραντο οικόπεδο προς ανέγερση κατοικιών.

Ειδικότερα, η στρατηγική επιλογή του Μεγάλου αεροδρομίου παγίδεψε το νησί στο σπιράλ θανάτου του υπερτουρισμού.

Το μέλλον του τόπου μας είναι μια ανάπτυξη που θα σέβεται τις αξίες μας, την ποιότητα ζωής μας και το περιβάλλον. Και μπορούμε να το πετύχουμε. Με σχέδιο και προσήλωση η Πάρος μπορεί να κάνει τα επόμενα χρόνια το μεγάλο άλμα. Να θέσει τα πρότυπα για μια βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο το Αιγαίο.

Εδώ κι αν ο συντάκτης τα μπερδεύει τα πράγματα.

Η μέχρι σήμερα ανάπτυξη άραγε σεβάστηκε όλα τα προαναφερόμενα;

Σεβάστηκε αξίες, ποιότητα ζωής, περιβάλλον;

Πάτε καλά ρε παλλουκάρια; 

Και πως θα καταστήσετε σεβαστές στο μέλλον όλες αυτές τις ιερές παρακαταθήκες; 

Στις Δημοτικές εκλογές, αυτό που θα κριθεί είναι αν το νησί μας θα προχωρήσει μπροστά, με το Μάρκο Κωβαίο, ή αν θα μπει σε δρόμους ανασφάλειας, αβεβαιότητας, και οπισθοδρόμησης.

Αν η Πάρος θα έχει στιβαρή και αποτελεσματική Δημοτική Αρχή, με το συνδυασμό «Επιμένουμε στην Πράξη», ή αν θα γυρίσει πίσω, με συνδυασμούς που βασίζονται σε ξεπερασμένες αντιλήψεις, ή με ετερόκλητες συμπράξεις, με διαφορετικές και συχνά εντελώς αντίθετες απόψεις, που οδηγούν σε αδυναμία διοίκησης και χάος και στόχο έχουν μόνο και μόνο την εξυπηρέτηση της προσωπικής ατζέντας του επικεφαλής του συνδυασμού και εκείνων που κινούν να νήματα πίσω από αυτόν.

Ενώ με την τωρινή "στιβαρή διοίκηση" η Πάρος δεν ξέρει τι σημαίνει χάος και ακυβερνησία, δεν γνωρίζει τι θα πει επικράτηση κάθε μορφής παραβατικότητας και απόλυτη μπαχαλοποίηση 

Στις 8 Οκτωβρίου, με την ψήφο μας στο Μάρκο Κωβαίο, διασφαλίζουμε ότι η Πάρος θα ανταποκριθεί δημιουργικά στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Ότι ο Δήμος θα προχωρήσει μπροστά με ποιότητα και σιγουριά.

Το μόνο που διασφαλίζεται αναντίρρητα είναι η συνέχεια της πορείας στην ολοκληρωτική καταστροφή του νησιού, απουσιάζουσας της ενσυναίσθησης στο στρατόπεδο της απερχόμενης πλειοψηφίας.

Άλλωστε επιμένει και στα λόγια και στην πράξη... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου