Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

ΣΚΙΑΜΑΧΙΕΣ, ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ...

 Φαίνεται ότι μια νέα μόδα τείνει να επικρατήσει στο νησί μας.

Η μόδα της αμφισβήτησης (λόγω φυσικά, όχι έργω...) του αναπτυξιακού μοντέλου που ακολουθείται εδώ και 40 χρόνια τουλάχιστον!

Πρωτοπόροι στην καθιέρωση των νέων τάσεων της πολιτικής haute couture, βρίσκονται, αίφνης, άτομα που πρωτοστάτησαν σε όλο αυτό το τζέρτζελο που κατατρώει τα σωθικά της Πάρου, ειδικότερα τα τελευταία 15 χρόνια.

Σαν να μην τρέχει τίποτα, καταφέρονται στις συνέπειες του παράλογου γιγαντισμού που συμπαρέσυρε τους πάντες και τα πάντα στην Πάρο, όντας οι ίδιοι συνένοχοι, αφού όχι μόνο ανέχτηκαν, αλλά δια της ψήφου τους συνέπραξαν στην δρομολόγηση της καταστροφής.

Η αναγωγή του νέου αεροδρομίου σε "Όραμα του Παριανού λαού" όπως βλακωδώς χαρακτηρίστηκε, δεν ήταν έργο μιας μοχθηρής σκιώδους ομάδας εχθρών του τόπου που το επέβαλε με παρασκηνιακές μεθόδους, αλλά επιλογή σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της.

Τώρα που οι συνέπειες της ανεγκέφαλης στρατηγικής (=πορείας προς την άβυσσο) είναι κραυγαλέα ορατές, παρατηρείται και η μεταστροφή, χωρίς όμως ίχνος μεταμέλειας και αυτοκριτικής.

Γιατί, είναι προτιμητέον, αντί αυτοκριτικής να σκιαμαχείς και να σου φταίνε πάντοτε κάποιοι άλλοι, όχι όμως ΕΣΥ!  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου