Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Το οικονομικό και κοινωνικό θαύμα της σύγχρονης Ελλάδας!*

Στους πρωταθλητές μείωσης χρέους η Ελλάδα, μας λέει η καλή μας Καθημερινή (26/5), μια εκ των ναυαρχίδων της παραπληροφόρησης. Έως το 2025 θα υποχωρήσει κάτω από το 150% του ΑΕΠ από 171,3% το 2021, τονίζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s, συνεχίζει το εν λόγω ρεπορτάζ. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!

Κανείς όμως από τους έμμισθους της δημοσιογραφικής εγγαστριμυθίας δεν έκανε τον κόπο να μας θυμίσει τις προβλέψεις των διεθνών οίκων (ανοχής) για την πορεία του δημοσίου χρέους της Ελλάδας όταν επιβλήθηκαν τα πρώτα μνημόνια, ή όταν επιβλήθηκε το χειρότερο PSI στην ιστορία ρύθμισης κρατικών χρεών από τις αρχές του 19ου αιώνα έως σήμερα. Οι προβλέψεις τους ήταν ότι μέχρι το 2023 το δημόσιο χρέος της χώρας θα ήταν πιο χαμηλά από το 128% του ΑΕΠ, που ήταν το 2009.


Επαληθεύθηκαν, σε κάποιες έστω από τις προβλέψεις τους; Σε καμιά. Όλες είναι για το θεαθήναι. Οι ίδιοι διεθνείς οίκοι (ανοχής) είχαν έως το 2008 το αξιόχρεο – που σήμερα ονομάζεται απατηλά «επενδυτική βαθμίδα» – στο ΑΑΑ. Στο ίδιο ύψος με τη Γερμανία!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου