Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

OI ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ...

Όσες φορές ασκώ κριτική στην αντιπολίτευση του δήμου γι' ανυπαρξία σοβαρής εναλλακτικής πρότασης για διάφορα κάκιστα και λυπηρά που συμβαίνουν στο νησί, κάποιοι φίλοι στελέχη της, μου αντιτείνουν πως για το τάδε, ή δείνα θέμα, εμείς είπαμε αυτό, ή εκείνο στην τάδε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προσπαθούν να με πείσουν για την ορθότητα της εν γένει στάσης τους.

Δεν αναφέρομαι, εννοείται, στη μερίδα εκείνων που έχουν κατεβάσει κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα και απαξιώνουν οιαδήποτε συζήτηση, παρά το γεγονός πως κάποτε συχνά πυκνά κουβεντιάζαμε και φιλοξενούσα τις απόψεις τους στο ιστολόγιο.

Αυτοί αποτελούν από μόνοι τους μια ιδιάζουσα κατηγορία, αρεσκόμενοι σε χάδια και φιλάκια (πολιτικά εννοώ...) δείχνοντας εισέτι απίστευτη δυσανεξία στην τεκμηριωμένη και καλόπιστη κριτική.

Το πρόβλημα με την αντιπολίτευση είναι, πως ενώ ξοδεύει πολλή ενέργεια και φαιά ουσία καταθέτοντας προτάσεις για μια σειρά ζητήματα, άλλα μείζονος και άλλα ήσσονος σημασίας, υπάρχουν θέματα στα οποία εξαντλείται και επαναπαύεται στις ...καταγγελίες!

Κορυφαίο θέμα (ή ένα από αυτά αν προτιμάτε), για το οποίο η αντιπολίτευση αρέσκεται σε ρόλο δημοσιογράφου είναι το κυκλοφοριακό, πρόβλημα πολυπαραγοντικό όσον αφορά στα αίτιά του και εξαιρετικά απλό (όχι εύκολο όμως) όσον αφορά στην επίλυσή του.

Αν φυσικά υπάρχει πολιτική βούληση...

Μια από τις γενεσιουργές αιτίες του προβλήματος που ξεπερνά τον σκόπελο των (αναγκαίων;) υποδομών (ζήσε Μάη μου...) είναι η ανεξέλεγκτη εισβολή στο νησί χιλιάδων τροχοφόρων με σκοπό την ενοικίασή τους σε επισκέπτες, κυρίως από εταιρείες εκτός Πάρου, τροχοφόρων που έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά προσφερόμενης στάθμευσης (νόμιμης και παράνομης) και κάθε μέτρο δρόμου στο νησί, είτε στο επαρχιακό είτε στο αστικό (εντός των οικισμών) οδικό δίκτυο.

Η αυτονόητη πρωτοβουλία λοιπόν της αντιπολίτευσης, ν' αξιώσει -κάνοντας διαβήματα όπου απαιτείται- τον έλεγχο και την θέσπιση ανώτερου αριθμού ενοικιαζόμενων τροχοφόρων, δείχνει να μην αφορά την ηγετική της ομάδα.

Γι αυτό "βολεύεται" στην ασφάλεια του καταγγελτικού λόγου, χωρίς άλλες "παρενέργειες"...


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου