Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Η ΑΛΕΠΟΥ, ΤΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ και…. ο Σάντσο Πάντσα

 


 

 

Εξ αφορμής του από 5 Φεβρουαρίου 2021, Δελτίου Τύπου, της Μείζονος & Ελάσσονος, Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Πάρου. Η ευσυνείδητη, ειλικρινής και αντικειμενική  πλειοψηφία του Παριανού λαού  και δη, οι ψηφοφόροι μας, κατανόησαν πολύ καλά ότι, έχουν μια σιωπηρά παρούσα Αντιπολίτευση! Και μια αδρανής παρούσα Άφωνη Δημοτική Αρχή, συνέχεια της προηγούμενης και μικρογραφία της ελληνικής πολιτικής σκηνής του τύπου «Μένουμε στην Πάρο, Μένουμε ασφαλείς» (βλ. «Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη» της απραξίας! Χάσαμε και τον Κο Βρουτση από την Κυβέρνηση!!!) 

 

Το νησί είχε την δυνατότητα, την ευκαιρία, στις Εκλογές του 2019, να είχε ισχυρή Δημοτική Αρχή, αλλά την ύστατη στιγμή παρατηρήθηκε κατωτερότητα της περίστασης και αδυναμία στρατηγικής διεκδίκησης (ένεκα ιδεολογικού διευθυντηρίου!?) να πάρουν απαντήσεις! Και όπως λέει και ένα κινέζικό ρητό: «Ο πολεμιστής είναι δυνατός, όταν αναγκάζει τον εχθρό να του απαντήσει. Είναι αδύναμος, όταν αυτός απαντά στον εχθρό» στρατιώτες είχαμε* πολεμιστές δεν είχαμε!!! 

 

Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης δεν είναι απλά να είναι Παρών και Αδρανής! Είναι αγωνιστικά Μαχητικός και Θεσμικός πόσο μάλλον, όταν είναι Μείζων και Ελάσσων Αντιπολίτευση! Φυσικά, και δεν υπάρχει συνευθύνη με την Δημοτική Αρχή, υπάρχει όμως ευθύνη στον βαθμό σημαντικότητας της Αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί, η Αντιπολίτευση θεωρείται ότι, βρίσκεται στον προθάλαμο της Δημοτικής Αρχής, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αναλάβει τον Δήμο. Συνεπώς, η στρεβλότητα ή η απουσία Αντιπολίτευσης και ακόμη χειρότερα η τάση άκριτης συμμόρφωσης και σύγκλισης προς κομματικές επιταγές, ο λεγόμενος «κομφορμισμός προς την εξουσία», είναι από τις χειρότερες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει κανείς στη δημοκρατική διακυβέρνηση ενός τόπου. Εξάλλου, η κριτική της εξουσίας είναι διαχρονικά η κινητήρια δύναμη που επιφέρει την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνία. 

 

Για τον λόγο αυτό, Κοι της Αντιπολίτευσης, να θυμίσω την παραίτηση-ανεξαρτητοποίηση του Κου Κουντρομιχάλη οποίος έθεσε αυτομάτως θέμα πλειοψηφίας στο Δ.Σ. σε συνδυασμό και με τα ήξεις αφίξεις έτερου επιφανούς στελέχους…. Και δεν έχει γίνει καμιά κίνηση-ερώτηση από μέρους σας (έστω και προσχηματικά!).  

 

Παρά μόνο επικαλείσθε Παρόντες γαρ, την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου, που αλλοιώνει την εκπροσώπηση με τη λογική των 3/5 σε μία σειρά από νομικά πρόσωπα, που είναι σημαντικά στην άσκηση πολιτικής από το Δήμο σε τομείς, όπως η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός…… κλπ. Και αυτό που μας ξεγυμνώνει –στην κυριολεξία!- στα μάτια των ψηφοφόρων μας είναι, η αντιπολιτευτική καταγραφή στην απάντηση του Κου Κουντρομιχάλη μεταξύ άλλων (βλ. http://parospress.blogspot.com/2020/07/blog-post_24.html): “….διαφωνεί με ανέντιμες πρακτικές στελεχών τις οποίες έχει καταγγείλει!.... Ως Αιρετός δεν παραδίδω την έδρα, για να εξαλείψω τα νοσηρά αυτά φαινόμενα» και μείς είμαστε απλά, Παρών Παρατηρητές καταστάσεων, αμέτοχοι και αδρανείς και στις διαδικασίες και στον ρόλο τον θεσμικό μας….. και έτσι η Αλεπού παίρνει τα κρεμαστάρια και τα πεταει στην πηγάδα της λήθης…… άνευ αντιπολιτευτικού σθένους…. Κάνοντας πράξη το ρηθέν του Henry Ford, 1863-1947, Αμερικανός βιομήχανος «Όταν σκέφτεσαι ότι ίσως δεν μπορείς, έχεις δίκιο. Δεν μπορείς.»  

 

Εν κατακλείδι, το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου, σχολίασε μεταξύ άλλων την ποιότητα (ανύπαρκτη ποιότητα και στην άφωνη Δημοτική Αρχή!) της Αντιπολίτευσης ότι, αναλώνεται στην έκδοση ανακοινώσεων άνευ περιεχομένου και ουσίας, σαν ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης που πολεμά τους ανεμόμυλους. Να υπενθυμίσω ότι, ο Δον Κιχώτης είχε σύντροφο τον Σάντσο Πάντσα**! Η διάθεση και κατανομή ρόλων στον φιλόδοξο Ιστορικό – Θιασάρχη – Σκηνοθέτη - Σεναριογράφο της Αγίας Άννας…. 

 

 

 

Ένας Στερρός σε Βασικές Αρχές 

Αφιερωμένο τους 111 Σταυροφόρους μου. 

 

 

Με εκτίμηση 

 

Γιώργος Ε. Δεκάριστος (Γαβαλάς) 

Οικονομολόγος-Λογιστής 

9.II.2021 



*…δεν αποτελεί αιτιολογία ότι μας έλειπαν 159 μάλλον απωλέσθησαν, μαζί με άλλους στην διαδρομή! 

** Συνταξιδιώτης του Δον Κιχώτη κατά την Αφήγηση του Θερβάντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου