Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ;

 

Γερμανία στηρίζουν Τουρκία

πατήστε εδώ:ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανία στηρίζουν Τουρκία… και στην Ελλάδα ελπίζουμε στον Biden

 

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:

Όπως έχω γράψει σε πολλά σχετικά κείμενα, η ανάδυση κι επιβίωση της Τουρκίας ως σύγχρονο κράτος/διάδοχος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οφείλεται κυρίως στην αμέριστη βοήθεια και στήριξη των λεγόμενων Μεγάλων Δυνάμεων (Η.Π.Α., Γερμανία, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Σοβιετική Ρωσία).

Αυτός ο ισχυρισμός, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά υποτίμηση της ικανής και εμφορούμενης από ακραίου τύπου εθνικισμό ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής, που διοικεί τον τελευταίο αιώνα την γείτονα.

Ωστόσο ο "από μηχανής Θεός" των Μεγάλων Δυνάμεων ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των αναμετρήσεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Πάντοτε* υπέρ της δεύτερης εννοείται...

Δυστυχώς, στη χώρα μας υπάρχει/συντηρείται τέτοιο έλλειμμα ιστορικής γνώσης, που λειτουργεί ως εργαλείο παραπλάνησης κι εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών, αναφορικά με το παρελθόν, πρόσφατο και παλαιότερο των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η "προστασία" που παρείχαν και παρέχουν οι παντοτινοί "φίλοι σύμμαχοι και εταίροι" στην Τουρκία, είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε σε βάθος την μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ο Ελληνισμός από καταβολής του, το 1922.

Καταστροφή που πέρα από τα απίστευτα λάθη και τις χοντρομαλακίες της δικής μας πλευράς (θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει πανεύκολα το Κεμαλικό κίνημα πριν καλά-καλά σηκώσει κεφάλι με το καλημέρα...), η ιστορία την χρεώνει στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ των άσπονδων φίλων μας.

Ήταν αυτοί (σύμμαχοι υποτίθεται, πλην Γερμανίας και Σοβιετικής Ρωσίας) που όχι μόνο προστάτεψαν την Τουρκία από την σαρωτική αντεπίθεση που επρόκειτο να ξεκινήσει τέτοιες μέρες 98 χρόνια πριν (1923) και θα οδηγούσε σε βέβαιη (ανα)κατάληψη δια περιπάτου της Ανατολικής Θράκης και της ίδιας της Κωνσταντινούπολης, (έπειτα από την ανασυγκρότηση του Ελληνικού στρατού στον Έβρο και την κινητοποίηση του μη έχοντος ουσιαστικά αντίπαλο πανίσχυρου Ελληνικού στόλου με κατεύθυνση τα στενά), αλλά έκαναν και δώρο σ' αυτήν (συνθήκη Λωζάνης) τα κέρδη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που απέσπασε η χώρα μας στα πεδία των μαχών με βαρύ φόρο αίματος.

Όλα αυτά φυσικά, δεν θα μπορούσαν να είχαν συμβεί, αν -σε αντίθεση με την Τουρκία- στη χώρα μας δεν κυριαρχούσε διαχρονικά η ξενόδουλη νοοτροπία που την οδηγεί από αποτυχία σε αποτυχία!

Κάτι που συνεχίζεται και στις μέρες μας...



*Για την περιβόητη ναυμαχία του Ναυαρίνου και την κρατούσα βλακώδη αντίληψη περί "προσφοράς" των ξένων στην Ελλάδα τα έχω γράψει αναλυτικά παλαιότερα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου